Huawei Ascend D – cel mai rapid smartphone quad-core?

28.02.2012
Huawei Ascend D - cel mai rapid smartphone quad-core?

Huawei Ascend D este acum în mod oficial primul telefon quad-core din oferta producătorului chinez, promovat de companie drept cel mai rapid smartphone din lume.

Huawei Ascend D - cel mai rapid smartphone quad-core?

Ţinând cont de faptul că Ascend D are la bază un chipset dezvoltat chiar de Huawei, afirmaţia companiei nu mai pare chiar atât de uşor de etichetat ca artificiu de marketing, fiind nevoie teste practice pentru a verifica performanţele noului chipset. Din punct de vedere tehnic, Huawei K3V2 este un chipset quad-core cu frecvenţă de funcţionare de 1.2 GHz, în timp ce alternativa Tegra 3 a celor de la Nvidia poate urca până la 1.4 GHz (1.5GHz în mod single-threead).

Huawei Ascend D - văzut din lateral

Huawei Ascend D dispune de un ecran cu diagonală 4.5 inch şi rezoluţie 1280×720 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 330 ppi. Telefonul dispune de un procesor grafic cu suport pentru o adâncime de culoare de 32 biţi, calitatea imaginilor redate fiind astfel la un nivel de invidiat.

După cum putem deduce şi din prezenţa celor trei butoane capacitive de sub ecran, sistemul de operare livrat este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Configuraţia telefonului mai include o cameră frontală cu rezoluţie 1.3 MP şi o cameră foto de 8 MP pentru poze şi secvenţe video la rezoluţie 1080p.

În carcasa cu o grosime de 8.9 mm Huawei a reuşit să înghesuie un acumulator Li-Ion de 1800 mAh, despre care sperăm că poate trece măcar o zi de lucru fără fi nevoie să apelăm la adaptorul AC.

Huawei Ascend D - vedere spate

Huawei Ascend D va lua drumul magazinelor începând cu luna aprilie, însă preţul de achiziţie nu a fost deocamdată dezvăluit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News