Huawei Mate 20 Pro apare în fotografii clare. Confirmă câteva dintre zvonuri

25.09.2018
Huawei Mate 20 Pro apare în fotografii clare. Confirmă câteva dintre zvonuri

Până acum am tot văzut Huawei Mate 20 Pro în diverse imagini neclare, sau realizate după descrieri ale celor care au văzut telefonul în software 3D. De acum înainte însă nu mai avem nevoie de aceste descrieri, întrucât avem primele imagini cu telefonul în trei dintre variantele de culoare în care acesta va fi disponibil.

Publicaţia germană WinFuture vine din nou cu imagini în exclusivitate cu Huawei Mate 20 Pro. Putem vedea telefonul în toată splendoarea sa, design-ul său fiind complet diferit faţă de ceea ce a lansat producătorul chinez în trecut.

Avem de a face cu un smartphone cu ecran decupat în partea de sus, cu un notch nu foarte diferit faţă de cel de pe iPhone-uri, cu laterale rotunjite similare cu ceea ce am văzut pe telefoanele Samsung şi cu un spate din sticlă care găzduieşte un sistem triple-camera încadrat într-un pătrat rotunjit la colţuri. Camerele folosesc din nou tehnologia Leica, aceasta fiind prezentă pe ultimele trei generaţii de smartphone-uri Huawei.

Mate 20 Pro nu reuşeşte încă să renunţe la „bărbia” din partea de jos a ecranului, Apple fiind în continuare singura companie din industrie care preferă să investească bani în dezvoltarea unor ecrane curbate sus şi jos pentru a evita acest design. Motivul de laudă în cazul lui Mate 20 Pro va fi în primul rând display-ul cu rezoluţie 3.120 x 1.440 pixeli, cel mai performant de pe un telefon Huawei de până acum, bazat pe tehnologia OLED. De asemenea, telefonul va integra un nou chpset, Kirin 980, primul model proprietar construit pe arhitectura de 7nm. O altă noutate ar putea fi încărcarea wireless, despre care am auzit în săptămânile precedente.

Se pare că Mate 20 Pro va fi livrat în cel puţin trei variante: o versiune „gradient” similară cu Twilight-ul de pe P20 şi P20 Pro, o versiune albastră cu o textură interesantă şi o versiune simplă, de culoare neagră. Lipsa senzorului de amprentă de pe partea din faţă şi de pe spate sugerează că acesta este integrat în display, sau eliminat complet în favoarea recunoaşterii faciale.

Galerie foto

Pe lângă Mate 20 Pro sunt aşteptate alte două variante ale telefonului. Mate 20 „simplu” ar putea debuta alături de acesta, cât şi un model „de lux”, probabil realizat în parteneriat cu Porsche Design, care ar putea integra tehnologii noi, pe care nici Mate 20 Pro nu le va avea. Mate RS din primăvara acestui an a fost primul model al companiei cu încărcare wireless şi senzor de amprentă în display.

Noua gamă Mate 20 urmează să fie prezentată pe 16 octombrie, în cadrul unui eveniment de lansare pe care compania îl va organiza în Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult