Huawei anunţă P Smart Z, primul său telefon cu ecran complet şi cameră retractabilă. Preţul este surprinzător de mic

08.05.2019
Huawei anunţă P Smart Z, primul său telefon cu ecran complet şi cameră retractabilă. Preţul este surprinzător de mic

Huawei a lansat unul dintre cele mai interesante smarpthone-uri ale sale din ultima perioadă, fără să facă un anunţ oficial. Telefonul este listat în prezent pe Amazon Italia şi Amazon Spania şi se numeşte Huawei P Smart Z. Am mai vorbit despre acesta în trecut, detalii neoficiale despre acesta fiind lansate pe internet în mod neoficial, însă acum avem şi lista de specificaţii tehnice, cât şi fotografii clare care ne prezintă ecranul său complet, fără decupaje.Huawei P Smart Z pare să reprezinte gama mid-range a companiei, fiind echipat cu hardware de medie şi vândut la un preţ mic, însă beneficiază de anumite caracteristici pe care nici telefoanele de top din gama P30 nu le oferă. Avem de a face în primul rând cu un display LCD de 6,59”, mai mare şi decât ecranul lui P30 Pro, care nu este întrerupt de un decupaj sau de vreo perforare pentru cameră. Acesta afişează întreaga imagine, camera foto fiind de tip retractabil, poziţionată în partea de sus a telefonului.

La interior întâlnim chipset-ul Kirin 710F, modelul mid-range de la Huawei, care este alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă. Telefonul acceptă extinderea stocării folosind carduri microSD de până la 512 GB. Tot la interior avem de a face cu un acumulator de 4.000 mAh, care se încarcă folosind o mufă USB-C, ceva ce un singur model P Smart din trecut a oferit.

Huawei a integrat un sistem dual-camera pe partea din spate, echipat cu un senzor principal de 16 megapixeli şi unul secundar de 2 megapixeli. Pe partea din faţă, camera retractabilă beneficiază de asemenea de un senzor de 16 megapixeli. Huawei spune că mecanismul camerei se ridică într-o secundă şi că a fost testat pentru peste 100.000 de cicluri de pornire. De asemenea, camera poate rezista la forţă 12 kg, în cazul în care utilizatorii o lovesc accidental. Camerele foto beneficiază de procesare AI care poate recunoaşte peste 500 de scene din 22 de categorii.

Şi că tot a venit vorba despre software, Huawei P Smart Z este echipat cu EMUI 9.0, bazat pe Android 9.0 Pie, aceeaşi versiune cu care au fost livrate şi smartphone-urile de top recente ale companiei.

Desigur, fiind vorba despre un smartphone de buget, anumite caracteristici nu au putut fi integrate. Senzorul de amprentă este poziţionat pe partea din spate, central. Nu este clar dacă telefonul va beneficia de un spate din sticlă, alte modele P Smart folosind o carcasă de plastic. Este însă îmbucurător faptul că Huawei livrează telefonul cu o husă de silicon în pachet, alături de o protecţie de ecran deja aplicată din fabrică.

Huawei P Smart Z este listat la un preţ de 280 de euro pe Amazon, însă comenzile vor fi livrate abia peste 2 luni. Aşteptăm un anunţ oficial din partea Huawei România pentru a afla când şi la ce preţ în lei va ajunge dispozitivul în magazinele autohtone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult