Huawei ar fi dezvoltat în secret propriul sistem de operare, alternativă la platforma Android

Huawei ar fi dezvoltat în secret propriul sistem de operare, alternativă la platforma Android

Conflictul apărut între ZTE şi autorităţile americane, în urma căruia producătorul chinez a pierdut licenţa de folosire a sistemului de operare Android şi s-a ales cu interdicţia de a mai exporta dispozitive smartphone în Statele Unite, pare că a fost anticipat de către Huawei.

Urmând investigaţiei la finalul căreia ZTE a recunoscut în faţa Departamentului de Comerţ din Statele Unite ale Americii că a încălcat embargoul faţă de Iran şi Coreea de Nord, livrând echipamente care foloseau tehnologii dezvoltate de companii americane către aceste ţări, producătorul asiatic va fi supus la rândul său unui embargo ce va dura şapte ani şi va avea efecte semnificative asupra smartphone-urilor sale. Concret, ZTE nu va mai putea să mai folosească hardware sau software dezvoltat de companii americane în următorii şapte ani. Astfel, smartphone-urile lor nu vor mai putea folosi procesoare Intel sau Qualcomm, în timp ce dispozitivele nu vor mai putea să primească certificare Google pentru integrarea Google Play Services.

 

Anticipând posibilitatea ce relaţiile comerciale dintre cele două ţări să se deteruireze, Huawei pare că lucrează de ceva vreme la un plan de rezervă. Huawei produce deja propriile chipseturi pentru dispozitive mobile, iar în curând ar putea obţine independenţa şi la partea de software, lansând propriul sistem de operare pentru dispozitive mobile, alternativă la platforma Android.

Fără a da detalii concrete, sursa citată precizează că noul OS se află la stadiu de testare şi încă nu oferă stabilitatea platformei Android. În plus, compatibilitatea cu aplicaţii mobile este limitată, Huawei intenţionând să livreze acest OS doar dacă situaţia o imune. Contactaţi pentru declaraţii, oficialii Huawei nu au confirmat dar nici nu au negat existenţa unui OS propriu. Anterior, compania declarase că nu există planuri pentru lansarea unui sistem de operare propriu „în viitorul previzibil”.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult