Huawei ar putea lansa o alternativă Motorola Razr

18.11.2019
Huawei ar putea lansa o alternativă Motorola Razr

Motorola Razr este deocamdată singurul telefon cu ecran pliabil şi design tip clapetă, însă aprecierile foarte pozitive primite imediat după anunţul de lansare garantează că nu va rămâne prea mult timp fără rivali. Samsung a confirmat deja că pregăteşte o reinterpretare Galaxy Fold bazată de desingul clamshell, iar un brevet recent publicat confirmă că şi chinezii de la Huawei au în vedere lansarea unui produs similar.

În timp ce Lenovo/Motorola a rămas fidel nostalgicilor care aşteptau o reinterpretare a generaţiilor anterioare Motorola Razr, Huawei pare că preferă o abordare modernă, cu ecran mai înalt şi încadrat de o ramă îngustă, uniformă pe tot conturul carcasei. Cu suprafaţă mai mare disponibilă pentru desfăşurarea acumulatorului pe orizontală, noul telefon Hawei va fi şi considerabil mai subţire decât Motorola Razr, grosimea carcasei fiind limitată doar de curbura minimă admisă pentru plierea ecranului.

Pentru spatele telefonului, Huawei pare să împrumute trăsături de la ultimele modele P-series, cum ar fi camera foto poziţionată în colţul stânga-sus şi grupată pe verticală. Schiţa furnizată foloseşte drept exemplu o cameră foto cu trei senzori de tip neprecizat şi un al patrulea modul cu lentile Periscope  şi zoom optic avansat.

Printre detaliile incluse în aplicaţia pentru brevet se mai numără tastă Power şi clapetă pentru Volum cu acţionare mecanică.

La fel ca alternativa Motorola, noul telefon Huawei cu design clamshell probabil că va avea ecranul pliabil spre interiorul carcasei, producătorul venind cu un nou design de balama care să evite problemele de fiabilitate şi deformare a ecranului întâlnite la rivalul Galaxy Fold.

Din păcate, brevetul înregistrat de Huawei nu reprezintă nici pe departe o garanţie pentru lansarea unui produs comercial care să corespundă descrierilor furnizate. Însă pentru ca planul de cucerire a aceste nişe de piaţă să aibă şanse de reuşită este nevoie ca Huawei să vină cu un produs funcţional în viitorul apropiat, iar expoziţia MWC 2020 programată pentru luna februarie oferă un prilej excelent pentru dezvăluirea unui nou produs „revoluţionar”, la exact un an după prezentarea actualului flagship, Huawei Mate X.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult