Huawei deja se pregăteşte să înlocuiască chipset-ul său de top din noul Mate 20 Pro cu modelul Kirin 990

09.11.2018
Huawei deja se pregăteşte să înlocuiască chipset-ul său de top din noul Mate 20 Pro cu modelul Kirin 990

Huawei Mate 20 Pro abia a fost lansat cu noul chipset Kirin 980, primul realizat pe 7nm pe platforma Android, însă deja există informaţii despre o nouă generaţie, Kirin 990, care urmează să fie lansată foarte curând. Cel mai probabil, următorul smartphone de top al companiei, Huawei P30, va avea la bază noul Kirin 990, un alt cip bazat pe noua arhitectură, însă mai puternic, mai eficient şi totodată din serie echipat cu un modem 5G.

Kirin 980 este cel mai puternic de pe platforma Android în acest moment, însă acesta nu va ocupa acest loc pentru multă vreme. În timp ce Qualcomm lucrează deja la noul Snapdragon 8150/855, care a fost deja confirmat pentru integrare în telefonul pliabil FlexPai de la Royole, Huawei se pregăteşte să înlocuiască modelul 980 cu noul Kirin 990.

Acesta ar urma să fie cu 10% mai puternic, aducându-l mai aproape de chipset-ul Apple A12 de la Apple, dar şi cu 10% mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, ceva ce ar trebui să îi bucure pe fanii Huawei, întrucât asta înseamnă autonomie crescută. Acesta ar putea beneficia de modemul Balong 5000 pentru conexiuni 5G, primul de acest gen produs de Huawei. Nu este clar însă cât de mult vor afecta reţelele 5G consumul de energie.

Conform zvonurilor raportate de site-ul MySmartPrice, Huawei deja testează linia de producţie pentru Kirin 990 în fabricile TSMC, însă fiecare test în parte costă 200 milioane de yuan, echivalentul a 28 milioane de dolari. Cu siguranţă, Qualcomm şi Apple nu vor sta degeaba în lunile următoare, însă Huawei reuşeşte să câştige teren într-un timp foarte scurt.

Huawei P30, următorul flagship al companiei, este aşteptat în primăvară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult