Huawei doreşte să dezvolte un nou magazin de aplicaţii în parteneriat cu Aptoide

23.05.2019
Huawei doreşte să dezvolte un nou magazin de aplicaţii în parteneriat cu Aptoide

Huawei nu pierde timpul şi pare să se mişte repede în căutarea de soluţii alternative la serviciile Google. Compania dezvoltă de mult timp un sistem de operare alternativ, însă acesta ar putea să nu fie încă gata. Magazinul său de aplicaţii AppGallery este de asemenea destul de limitat în opţiuni. Pentru a avea un magazin de aplicaţii bogat şi popular, se zvoneşte că Huawei este deja în discuţii cu serviciul Aptoide, pentru a dezvolta o nouă soluţie pentru dispozitivele sale.

Chiar dacă momentan situaţia pare să fie destul de complicată, smartphone-urile Huawei fiind dependente atât de hardware, cât şi de software american, compania încearcă să rezolve anumite probleme din timp. Astfel, au fost pornite deja discuţiile cu serviciul Aptoide, un magazin alternativ de aplicaţii Android, care oferă deja 900.000 de aplicaţii şi beneficiază de o bază de 100 de milioane de utilizatori la nivel global.

Astfel, compania are aproximativ 90 de zile la dispoziţie să dezvolte o soluţie alternativă la Google Play Store în parteneriat cu Aptoide, înainte ca dispozitivele sale noi să nu mai poată fi livrate cu servicii Google pre-instalate. Înainte ca soluţia Aptoide să ajungă însă pe telefoanele Huawei, compania încearcă acum să convingă companiile telecom să permită pre-instalarea magazinului său de aplicaţii, AppGallery pe dispozitivele care ajung în magazine.

Desigur, toate aceste planuri şi mişcări strategice ar putea fi în zadar, întrucât situaţia ar putea evolua într-un mod favorabil pentru Huawei. SUA ar putea să renunţe la restricţii, sau să le micşoreze, moment în care dispozitivele companiei ar putea fi livrate cu Android şi procesoare bazate pe instrucţiuni ARM în continuare.

Totuşi, reprezentanţii Huawei nu par să cedeze în faţa autorităţilor americane, aşa cum ZTE a făcut anul trecut, când s-a confruntat cu un embargo similar.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult