Huawei lansează o nouă variantă a lui P8 Lite

13.01.2017
Huawei lansează o nouă variantă a lui P8 Lite

În ciuda faptului că Huawei pregăteşte lansarea noului model P10, astăzi ne-am trezit cu anunţul unui nou model din seria P8. Este vorba despre o actualizare a mid-range-ului de succes din 2015, P8 Lite, care va exista de acum şi într-o variantă 2017. Se pare că branding-ul P8 Lite a fost atât de puternic, încât lansarea sa sub alt nume nu i-ar fi asigurat succesul dorit, în ciuda faptului că este practic doar o versiune mai modestă a lui Honor 8, dacă luăm în considerare designul.

Noul P8 Lite (2017) este un membru neobişnuit al seriei de smartphone-uri P de la Huawei. Acesta este realizat integral din sticlă şi o ramă de aluminiu, într-un corp nu foarte diferit de Honor 8, flagship-ul brandului secundar al companiei Huawei. Asemeni altor modele Lite însă, hardware-ul intern nu este la fel de puternic precum cel al telefonului pe care este bazat.

Avem de a face cu un display de 5,2” în diagonală cu rezoluţie Full HD, un chipset proprietar Kirin 655, 3 GB memorie RAM, cameră foto cu un singur senzor de 12 megapixeli şi diafragmă f/2.0, alături de un senzor de 8 megapixeli frontal. Spaţiul de stocare este de 16 GB, iar cei care au nevoie de mai mult pot ataşa un card de memorie microSD. Pe lista de caracteristici se mai regăsesc un senzor de amprentă, un acumulator de 3.000 mAh şi sistemul de operare Android 7.0 Nougat din fabrică, care este personalizat cu interfaţa EMUI 5.0.

Telefonul urmează să ajungă în magazinele din Europa foarte curând, la un preţ de 240 de euro. P8 Lite (2017) se lansează cu carcasă neagră, însă va fi disponibil şi în alb şi auriu la câteva săptămâni după debutul de la sfârşitul lunii ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult