Huawei Mate 10 Pro şi ediţia Porsche Design, prezentate oficial

Huawei Mate 10 Pro, noul vârf de gamă al companiei chineze, oferă sistem dual camera cu lentile Leica şi chipsetul Kirin 970, prevăzut cu accelerator AI.

Huawei Mate 10 Pro dispune de ecran AMOLED cu diagonală 6”, adaptat la cerinţele unei carcase înguste folosind rata de aspect 18:9. Acesta suportă rezoluţia FHD+ (densitate la afişare de 402 ppi), foloseşte procesare HDR10 şi oferă acoperire de 112% a spectrului de culoare NTSC, promiţând o reprezentare fidelă a diferenţelor subtile de nuanţă din pozele obţinute cu ajutorul camerei foto.

Dezvoltat în colaborare cu Leica, sistemul dual camera cuplează un senzor color de 12MP şi unul monocrom de 20MP. Ambii dispun de stabilizare optică şi lentile cu deschidere f/1.6, pentru rezultate excelente în condiţii de lumină slabă şi semi-întuneric. Funcţionarea camerei foto este optimizată prin software apelând la acceleratorul NPU (Neural Processing Unit) prezent în chipsetul Kirin 970, asigurând detecţia şi aplicarea în timp real a setărilor optime pentru fotografiere. Totodată, acesta îmbunătăţeşte funcţia zoom şi algoritmii de detectare a mişcării.

Chipsetul realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, mai include şi acceleratorul grafic Mali-G72 MP12, cu 40% mai rapid decât modelul G71 folosit anterior.

Huawei Mate 10 Pro este livrat cu sistemul Android 8.0 Oreo, adaptat cu interfaţa EMUI adusă la versiunea 8.0. Comparat ediţiei anterioare 5.1, noua versiune EMUI 8.0 introduce funcţionalitatea Smart Screen, oferind suport pentru rularea simultană a două aplicaţii pe ecran, sau convertirea telefonului într-un mini PC conectat la monitor extern.  

Huawei Mate 10 Pro dispune de un acumulator de 4000 mAh, conector USB-C şi tehnologia proprietară Huawei SuperCharge, care promite o zi de utilizare cu numai 20 minute timp de încărcare la adaptorul AC. Lista facilităţilor este completată de certificare IP67 pentru protecţie împotriva pătrunderii de apă şi praf, conector pentru căşti de tip jack 3.5 mm, respectiv funcţionalitate dual SIM hibrid (unul din sloturi poate acorda un card micro SD).

Huawei Mate 10 Pro este disponibil în versiune cu 6GB memorie RAM şi 128GB spaţiu de stocare la preţul de 800 euro. Varianta Porche Ediţion face saltul la 256GB memorie internă şi un preţ de 1400 euro.

publicitate