Huawei Mate 9 anunţat oficial. Vine şi într-o variantă exclusivistă „Porsche Design”

03.11.2016
Huawei Mate 9 anunţat oficial. Vine şi într-o variantă exclusivistă „Porsche Design”

Huawei a anunţat în mod oficial noul phablet Mate 9, care vine cu hardware de top, două variante hardware, cu display plat şi display curbat. În timp ce modelul Mate 9 standard calcă pe urmele generaţiilor precedente, varianta cu ecran curbat Porsche Design ţinteşte spre publicul exclusivist, fiind realizat cu o atenţie la detalii sporită, cu hardware mai puternic şi un preţ neaşteptat de mare. Preţul pentru modelul standard este însă aliniat cu cel al concurenţei.

Huawei Mate 9 este primul smartphone al producătorului chinez care foloseşte chipset-ul proprietar HiSilicon Kirin 960. Acesta ar trebui să ofere performanţe superioare lui Snapdragon 820 în majoritatea scenariilor alături de un consumul redus de energie faţă de generaţia precedentă. Chipset-ul este alăturat unui display de 5,9” cu rezoluţie Full HD, unui acumulator cu capacitate de 4.000 mAh, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Conectorul USB Type-C nu lipseşte şi nici sistemul foto dual-camera cu sigla Leica, asemeni generaţiei P9 din primăvară, sau senzorul de amprentă.

Varianta Mate 9 Porsche Design este însă o variantă exclusivistă, care vine cu o serie de schimbări importante faţă de modelul de bază. Acest terminal vine cu un ecran de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), uşor curbat la margini (nu foarte diferit de seria Edge de la Samsung), 6 GB memorie RAM, 256 spaţiu de stocare şi un preţ foarte mare. În timp ce Mate 9 vine la un preţ de intrare de 699 euro, varianta Porsche Design va costa 1.395 euro, fiind disponibil într-o ediţie limitată.

Lansarea celor două modele va avea loc în viitorul apropiat în Europa şi Asia, urmând să ajungă şi în Statele Unite ale Americii mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult