Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, apare în primele imagini

23.02.2019
Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, apare în primele imagini

UPDATE 24.02.2019 (16:00): Huawei Mate X a fost prezentat oficial. Preţ, specificaţii şi data de lansare aici.

Huawei nu s-a ferit să vorbească despre planurile sale de la Mobile World Congress 2019, oferind chiar şi o imagine de promovare care sugera că aici va dezvălui primul său smartphone cu ecran pliabil. Se pare însă că surpriza păstrată pentru eveniment, design-ul final al telefonului, a fost stricată de o fotografie cu muncitorii care montau un poster cu ocazia MWC 2019 în Barcelona. Astfel, putem vedea pentru prima dată cum arată noul Huawei Mate X şi cum este diferit faţă de modelul Galaxy Fold prezentat de Samsung.

Conform imaginilor, Huawei Mate X este un dispozitiv pliabil cu display la exterior. Acesta beneficiază de un singur panou OLED flexibil, care poate fi folosit atât în mod telefon, cu un format înalt pe oricare dintre cele două părţi, cât şi în format deschis, asemeni unei tablete. Una dintre părţi pare să aibă şi o margine relativ groasă, unde par a fi găzduite câteva componente, precum camera foto, de exemplu.

Spre diferenţă de Galaxy Fold, dispozitivul Huawei nu pare să aibă un notch în ecran şi de asemenea, pare să se închidă complet, fără să lase un spaţiu gol în zona de pliere. Mai mult, acesta pare să rămână drept pe ambele părţi, nu în formă de triunghi, cum am văzut şi pe Royole FlexPai, atunci când este închis.

Nu avem informaţii despre specificaţiile hardware ale telefonului Mate X, însă este destul de uşor de intuit faptul că acesta va fi bazat pe chipset-ul Kirin 980, cel mai puternic produs de Huawei, şi că va beneficia de un modem Balong 5G01, întrucât reclama sugerează că este „primul telefon pliabil 5G”.

Prezentarea Huawei de la MWC 2019 va avea loc duminică, 24 februarie, la ora 16:00 a României.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult