Huawei P40 şi P40 Pro: noi detalii despre cameră, design şi alte componente înainte de lansare

23.03.2020
Huawei P40 şi P40 Pro: noi detalii despre cameră, design şi alte componente înainte de lansare

Mai sunt doar câteva zile până când Huawei va începe să vorbească în mod oficial despre P40 şi P40 Pro. Cele două modele, care vor veni cel mai probabil alături şi de una sau două variante mai „speciale” vor fie echipate cu cel mai puternic hardware disponibil companiei Huawei, cu camere de top şi ecrane noi, baterii cu capacitate mare şi un design complet schimbat faţă de generaţiile precedente. Iată noile detalii care au ajuns online înainte de lansarea oficială.

Evenimentul Huawei P40 va avea loc pe 26 martie la Paris, însă compania va oferi exclusiv un stream video online, fără public, în concordanţă cu limitările cauzate de pandemia de COVID-19. Chiar dacă va beneficia de o prezentare exclusiv online, compania pare să fie hotărâtă să aducă aceste modele în magazine în săptămânile următoare, fără amânări cauzate de situaţia mondială din acest moment.

Noile informaţii, publicate de 91mobiles, sursă care a publicat în trecut multe leak-uri care au fost confirmate. Acestea dezvăluie caracteristicile camerelor, bateriilor şi ale altor componente interne. De asemenea, am primit şi câteva fotografii noi, care dezvăluie ecranele celor două modele principale ale seriei Huwaei P40.

Huawei P40 Pro: un flagship cu cameră de top

Telefonul de top al companiei Huawei pe 2020, modelul P40 Pro, va fi echipată cu o cameră Leica cu patru senzori. Conform noilor informaţii, camera se va numi „Ultra Vision” şi va integra un senzor principal de 50 megapixeli, şi doi senzori secundari de 40, respectiv 12 megapixeli. Probabil că avem de a face cu un obiectiv ultra-wide de 40 megapixeli, ca în cazul Mate 30 Pro şi o cameră cu zoom periscopic de 12 megapixeli, un upgrade de la cei 8 megapixeli de pe P30 Pro.

Camera cu zoom va putea oferi zoom digital 50X prin tehnologia „SuperSensing Zoom” şi cu stabilizare optică. Pe partea din faţă, telefonul va beneficia de o cameră de 32 megapixeli. O altă noutate ar fi un nou cip de procesare a imaginii numit Huawei XD Fusion Engine, care va asigura o calitate superioară pentru fotografii.

Modelul Pro va beneficia de un acumulator de 4.200 mAh şi încărcare rapidă la 40W prin cablu şi wireless, cu toate că alte surse spun că încărcarea wireless ar putea fi de „numai” 27W.

Noul ecran al modelului P40 Pro va avea o diagonală de 6,58”, cu perforare în colţul din stânga-sus, unde par a fi integraţi doi senzori, conform fotografiilor disponibile. De altfel, ecranul este curbat pe toate laturile, singurele mici „contururi” negre fiind la colţurile dispozitivului.

Huawei P40: un model puternic, cu mici compromisuri

În cazul Huawei P40, avem de a face cu o cameră ceva mai modestă, cu un senzor principal de 50 megapixeli, care nu este tocmai clar dacă este acelaşi ca pe P40 Pro. Apoi, camera ultra-wide va beneficia de un senzor de 16 megapixeli şi o cameră cu zoom optic 3x de 8 megapixeli, cu posibilitatea de a extinde factorul de mărire la 30x. Şi acest model ar putea beneficia de Huawei XD Fusion Engine şi o cameră de 32 megapixeli pe partea din faţă.

Spre diferenţă de modelul Pro, Huawei P40 vine cu acumulator de 3.800 mAh, încărcare la 40W şi încărcare wireless la 27W. De altfel, dimensiunile telefonului vor fi semnificativ reduse, cu diagonală a ecranului de 6,1”. Ambele modele sunt aşteptate de a fi echipate cu chipset-ul Kirin 990.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult