Huawei Search este alternativa Google Search pentru posesorii de telefoane Huawei

Huawei Search este alternativa Google Search pentru posesorii de telefoane Huawei

În ciuda tuturor eforturilor pentru convingerea autorităţilor americane, compania susţinută pe căi mai mult sau mai puţin directe de guvernul de la Beijing nu reuşeşte să scape de interdicţiile comerciale menită să-i oprească expansiunea în pieţele internaţionale.

Soluţia găsită este una mai degrabă disperată, de a duplica cât mai multe din serviciile şi facilităţile apreciate de consumatorii non-asiatici, negociind alianţe cu alte companii din regiuni asiatice şi plătind sume consistente unor sub-contractori desemnaţi să pună planul în aplicare, recreând în doar câteva luni ceea de Google construieşte de peste 10 ani.

Forţat să lupte împotriva curentului, Huawei încearcă să impună acum propriul magazin de aplicaţii AppGallery şi un întreg ecosistem de servicii, creat cu menirea de a înlocui Google. Dacă va reuşi sau nu să convingă utilizatorii de Android ferm ataşaţi de ecosistemul de servicii Google, asta rămâne de văzut.

Raţionamentul din spatele Huawei Search porneşte de la un adevăr simplu: cei mai mulţi utilizatori de Android probabil vor căuta în continuare pe Google chiar şi fără ca aplicaţia dedicată Google Search să fie prezentă pe telefon. Însă scopul aplicaţiei dezvoltată de Google este mai mult decât cel de interfaţă pentru motorul de căutare, aceasta implementând funcţii avansate precum Google Assistant, Google Lens şi multe altele. Şi cum proprietarii de telefoane Huawei de generaţie recentă nu au acces oficial la niciunul dintre acestea, compania dezvoltă acum o modalitate de a readuce pe dispozitive cel puţin o parte dintre facilităţile pierdute.

Încă aflată la faza de testare cu utilizatori din Emiratele Arabe Unite, noua aplicaţie Huawei Search este deja oferită ca şi APK separat, părând să funcţioneze pe orice telefon Huawei recent.

Huawei Search oferă un mod de căutare cu funcţionalitate de bază şi include alte câteva funcţii, cum ar fi starea vremii, conversia unităţilor şi modul de ştiri. Huawei Search  permite şi căutarea după aplicaţii, dar numai cele proprii ale Huawei.

Huawei nu este foarte explicit în privinţa tehnologiilor pe care este bazat motorul de căutare. Aşteptările sunt însă pentru folosirea unui design propriu, fapt ce ar pune în discuţie posibila implicare a agenţiilor de informaţii controlate de China. Serviciul în sine este operat de o filială din Irlanda, dar, având în vedere acuzaţiile aduse recent la adresa Huawei, nivelul de încredere acordat nu poate fi prea ridicat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult