Huawei U120 – telefon 3G de la DigiMobil

18.12.2007
Huawei U120 – telefon 3G de la DigiMobil
Huawei U120 – un telefon multimedia

Funcţiile multimedia ale aparatului includ o cameră cu senzor de 1.3 MP şi un player cu suport pentru fişiere MP3, AAC, MP4 şi 3GP. Pentru aceastea din urmă este oferită o cantitate de 256 MB de memorie internă şi un slot pentru card-uri microSD. Utilizatorii mai pretenţioşi se vor bucura să afle că pot să conecteze căştile preferate la mufa stereo de 3,5 mm. Muzica poate fi redată în fundal atunci când sunt accesate funcţiile telefonului, iar terminalul dispune un buton dedicat pentru lansarea player-ului.

Huawei U120 Apelurile video sunt posibile datorită prezenţei unei camere pe faţa superioară a telefonului, iar conectarea la calculator şi sincronizarea se face printr-un port miniUSB. De asemenea este oferit suport pentru e-mail-uri, MMS şi text predictiv T9. Printre facilităţile devenite standard la telefoanele actuale şi care sunt incluse de Huawei U120 se numără calendarul, ceasul cu alarmă, calculatorul şi temporizatorul. În agendă se pot stoca 1000 de numere de telefon, iar producătorul specifică posibilitatea de a citi e-book-uri şi a vizualiza fişiere Word.

Capacitatea bateriei este de 800 mAh, fiind specificat un timp de stand-by de 300 de ore. Din punct de vedere al frecvenţelor de comunicaţie, Huawei U120 este un telefon hibrid UMTS / GSM, fiind compatibil cu benzile de 900/1800/1900 MHz, precum şi cea de 2100 MHz. Aria de acoperire actuală pentru reţeaua mobilă RCS & RDS este limitată la oraşele Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Piteşti, Târgu Mureş, Bacău, Bucureşti şi împrejurimile lor. Trebuie menţionat că Huawei U120 este aproape identic cu terminalul Vodafone 715 comercializat de Vodafone România.

Huawei U120 în oferta DigiMobil

Pentru mulţi, numele Huawei poate fi lipsit de semnificaţie, în ciuda faptului că este cel mai mare furnizor de echipament pentru reţele şi telecomunicaţii din China şi unul din liderii în domeniu la nivel mondial. Compania a fost înfiinţată în 1988 şi este specializată în cercetarea, dezvoltarea, producerea şi comercializarea echipamentelor de comunicaţii, printre clienţii săi numărându-se şi provideri de telefonie din România.

Huawei U120Odată cu lansarea serviciul de telefonie mobilă DigiMobil 3G, RCS & RDS au pus la dispoziţia clienţilor o serie de telefoane mobile printre care se numără şi modelul Huawei U120. Conform comunicatului oficial, acesta va fi însoţit de o cartelă preactivată şi va avea o arie de acoperire limitată la câteva oraşe din ţară şi în împrejurimile lor.

Huawei U120 este un telefon candybar cu suport 3G şi funcţii multimedia, optimizat pentru cei pasionaţi de muzică şi plasat în segmentul entry level al pieţei. Forma sa nu are nimic ieşit din comun, faţa fiind dominată de un ecran de 1.8” care afişează 262.000 de culori, un pad direcţional cu 5 butoane şi o tastatură standard. Dimensiunile sunt 105×45,5×15,5 mm, iar greutatea ajunge la 90 g cu bateria inclusă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News