Huawei va lansa Mate X foarte curând, în două variante hardware: cu procesor Kirin 980 sau 990

09.09.2019
Huawei va lansa Mate X foarte curând, în două variante hardware: cu procesor Kirin 980 sau 990

Huawei Mate X se lasă aşteptat, după anunţul neaşteptat de la Mobile World Congress 2019 în primăvara acestui an. Între timp, Samsung a anunţat Galaxy Fold, a încercat să îl lanseze prima dată, a întâmpinat probleme cu hardware-ul, le-a reparat şi a şi reuşit să aducă telefonul în magazinele din Coreea de Sud. Conform Huawei, modelul Mate X va debuta cândva luna viitoare, în două variante: cu chipset Kirin 980 şi cu noul Kirin 990, anunţat la IFA 2019.

Se pare că evenimentul de lansare de pe 19 septembrie va fi dedicat seriei de dispozitive Mate 30, modelul Mate X urmând a fi lansat oficial cândva în cursul lunii octombrie, sau cel mai târziu în luna noiembrie. Richard Yu, CEO-ul Huawei, spune că plănuieşte să lanseze primul smartphone pliabil cândva în octombrie, iar varianta originală, prezentată la MWC, cu chipset Kirin 980 va ajunge mai întâi pe piaţă. Chiar dacă acest lucru nu a fost menţionat, este posibil ca acest model să fie lansat la un preţ mai mic, nu obligatoriu la 2.400 euro, cum a fost anunţat iniţial.

Varianta „high-end” va fi însă modelul Mate X echipat cu Kirin 990, probabil folosind revizia de chipset şi cu modem 5G integrat, care asigură performanţă ridicată de procesare, dar şi viteze mari de transfer de date pe reţelele de generaţie nouă. Întrucât Huawei obişnuieşte să schimbe şi alte componente în variantele „pro”, ne putem aştepta şi la un sistem de camere mai avansat şi probabil alte câteva îmbunătăţiri.

Huawei a recunoscut în ultimele câteva luni că problemele pe care cei de la Samsung le-au întâmpinat cu Galaxy Fold au dus la câteva modificări de hardware şi pe seria de telefoane pliabile Mate X. Timpul care a trecut de la anunţ şi până în prezent a fost folosit în special pentru a se asigura că telefonul pe care îl lansează nu va suferi de pe urma unor probleme de design.

Rămâne de văzut dacă Huawei va organiza un nou eveniment de prezentare oficial pentru seria Mate X, sau dacă telefoanele vor fi lansate în magazine fără prea mult „tam-tam”. Samsung, de exemplu, a preferat să lanseze telefonul fără un eveniment dedicat pentru Galaxy Fold.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult