Huawei va prezenta Mate Xs la MWC 2020, o revizie hardware cu 5G a telefonului pliabil din 2019

19.12.2019
Huawei va prezenta Mate Xs la MWC 2020, o revizie hardware cu 5G a telefonului pliabil din 2019

Huawei a anunţat în mod Mate Xs, o versiune revizuită din punct de vedere hardware a telefonului său pliabil, lansat de curând. Acesta va fi prezentat oficial abia la Mobile World Congress, la sfârşitul lunii februarie, însă până atunci cam ştim la ce să ne aşteptăm. Se pare că faţă de Mate X-ul prezentat oficial la MWC-ul precedent, modelul Xs va încerca să corecteze o parte dintre micile neajunsuri care au rămas nerezolvate.

Huawei Mate Xs va fi foarte similar în design cu modelul Mate X. De aceea probabil compania nu încearcă să îl prezinte drept un model „Mate X2”, de exemplu. Mate Xs va păstra acelaşi design pliabil cu ecran pe exterior, va veni într-o dimensiune foarte similară (sau chiar identică), va integra un panou OLED pliabil similar în performanţă, însă va fi mult mai rafinat ca dispozitiv.

De exemplu, Huawei vorbeşte despre integrarea unei balamele îmbunătăţite, care să ofere rezistenţă mai bună în timp. Întrucât Mate X nu este de prea mult timp pe piaţă şi este disponibil doar în China, nu este tocmai clar dacă există motive de îngrijorare faţă de rezistenţa modelului Mate X la acest capitol. Apoi, compania promite că ecranul din plastic va fi mai „rezistent”. Nu este clar dacă compania va adopta o protecţie din sticlă pliabilă „UTG” (Ultra Thin Glass), sau dacă va folosi o folie din plastic mult mai rezistentă.

Cert este că un telefon cu ecran pliabil din plastic pe exterior este un motiv de îngrijorare pentru utilizatori, întrucât materialul moale este tot timpul expus la exterior, fiind vulnerabil la posibile lovituri şi zgârieturi. Testele de rezistenţă cu Galaxy Fold, de exemplu, au demonstrat că acest tip de ecran poate fi foarte uşor distrus, chiar şi din simplă neatenţie. Un avantaj al modelului Fold este că atunci când nu este utilizat, ecranul pliabil este protejat de carcasa exterioară.

Alte upgrade-uri vor fi însă prezente la interior. De exemplu, camera foto va fi actualizată, probabil cu senzorii de pe Mate 30 Pro sau cei care vor fi integraţi pe Huawei P40 Pro. Faţă de modelul Huawei Mate X, livrat cu Chipset Kirin 980, acelaşi pe care compania l-a folosit pe Mate 20 şi P30, noul Mate Xs va fi livrat cu Kirin 990, modelul cu modem 5G Balong integrat. Astfel, cei care îşi doresc un telefon pliabil cu 5G vor avea din primăvară două opţiuni: fie Galaxy Fold în varianta 5G, fie Huawei Mate Xs.

Alte telefoane pliabile, precum Motorola Razr, sau Pablo Escobar Fold 1, sunt livrate doar cu modem-uri 4G.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult