Idei de cadouri pentru gadgetari: smartwatch, smartphone şi tablete numai bune de dăruit celor dragi

14.12.2014
Idei de cadouri pentru gadgetari: smartwatch, smartphone şi tablete numai bune de dăruit celor dragi
Smartwatch şi accesorii pentru fitness

Nu cele mai ieftine, dar cu efect garantat, gadgeturile high-tech sunt o alegere sigură pentru aproape orice ocazie: cadouri pentru ziua de naştere, cadouri pentru Crăciun sau daruri prin care să impresionăm persoana iubită. Pe lângă obişnuitele tablete şi telefoane inteligente, anul acesta merită să aruncăm o privire şi asupra gadgeturilor smart de purtat, o nişă de produse recent apărută şi care a luat avânt în ultimul an, devenind foarte atrăgătoare pentru cadouri inedite şi cu efect.

Ceasul de mână este din nou la modă, acum mai versatil decât oricând

Samsung Galaxy Gear Fit

Cadou de Crăciun cu dublu efect, ceasul Galaxy Gear Fit de la Samsung este un accesoriu high-tech elegant, ce ar putea motiva persoana iubită acorde mai multă atenţie activităţilor sportive, cu efecte benefice asupra siluetei vizibile mai târziu. Gadgetul echipat cu un ecran AMOLED lung şi îngust este confortabil de purtat şi oferă mai multe funcţii utile posesorilor de telefoane Samsung. Sincronizat prin conexiune wireless cu telefonul mobil, accesoriul ne permite să vizualizăm notificările, mesajele SMS şi să controlăm funcţia de apelare.

Ca şi accesoriu pentru fitness, Samsung Galaxy Gear Fit include senzor pentru monitorizare ritmului cardiac, respectiv funcţii care asistă  şi oferă informaţii utile in timpul exerciţiilor.

Samsung Galaxy Gear Fit

Livrat în carcasă rezistentă la apă şi praf, ceasul Samsung Gear Fit poate fi achiziţionat pentru suma de 530 Lei.

Samsung Galaxy Gear 2

Prevăzut cu un ecran mai mare şi cameră foto cu funcţie de filmare, plus suport pentru preluarea apelurilor telefonice, Ceasul Samsung Galaxy Gear 2 ar putea fi un cadou mai atractiv pentru gadgetarii experimentaţi.

Dispozitivul motorizat de platforma Android Wear poate fi un companion excelent pentru telefoanele cu sistem Android, oferind sincronizarea notificărilor şi control asupra funcţiilor de bază. La fel ca în filmele cu detectivi, putem face poze şi filma direct cu ceasul Galaxy Gear 2, fişierele media fiind transferate automat în memoria telefonului mobil, sincronizate folosind contul de stocare cloud sau postate în reţeaua de socializare preferată.

Galaxy Gear 2 foloseşte o configuraţie cu procesor dual-core la 1GHz şi 512MB memorie RAM, cameră foto de 2MP cu funcţie de filmare 1080p, 4GB memorie internă şi conexiune Bluetooth 4.0. Ca şi accesoriu pentru fitness, gadgetul oferă senzor pentru monitorizarea pulsului, giroscop, şi accelerometu.

Samsung Galaxy Gear 2

Încadrat la categoria smartwatch, ceasul Samsung Galaxy Gear 2 poate fi achiziţionat pentru suma de aproximativ 1150 Lei.

Sony Smartwatch 3

Ajuns deja la a treia generaţie, Sony Smartwatch 3 lasă în urmă camera foto şi funcţia pentru preluarea apelurilor, plusând în schimb cu un design mai suplu. Oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf, gadgetul poate funcţiona sub apă până la adâncimea de 1 metru.

Bazat pe aceeaşi platformă Android Wear, Sony Smartwatch 3 se conectează la telefonul mobil cu sistem Android folosind conexiune Bluetooth, oferind acces la funcţiile de bază ale acestuia şi notificări. Gadgetul suportă comenzi vocale şi tactile, folosind gesturi aplicate pe suprafaţa ecranului de 1.6˝. Repertoriul său de senzori include accelerometru, giroscop, busolă electronică şi senzor pentru lumină ambientală.

Sony Smartwatch 3

Sony Smartwatch 3 poate fi achiziţionat pentru suma de aproximativ 1200 Lei.

Motorola Moto 360

Cu design minimalist, Moto 360 ar putea trece drept ceas mecanic de pe vremea bunicilor, dacă nu ar fi ecranul AMOLED circular de 1.56˝ plasat în locul cadranului cu braţe indicatoare. Cu greutate de 49 grame, Moto 360 se prezinta intr-o carcasă metalică având un singur buton, instalat în locul reglajului tradiţional pentru ceas. Ecranul protejat sub un scut Gorilla Glass 3 poate reda imagini folosind  densitate 205ppi şi permite interacţiunea prin comenzi touch.

Din păcate configuraţia motorizată de un chipset Ti OMAP 3 de generaţie mai veche lasă de dorit la capitolul performanţe, experienţa obţinută cu platforma Android Wear fiind mai puţin cursivă decât la alte produse similare.

Moto 360 dispune de pedometru, senzor pentru ritm cardiac, functie de vibratii şi doua microfoane folosite pentru preluarea comenzilor vocale. Acumulatorul de 320mAh este dimensionat pentru aproximativ o zi de utilizare normala, mai puţin în cazul unui regim intensiv.

Prevazut cu interfata Bluetooth 4.0, Moto 360 poate fi sincronizat cu orice smartphone pe care rulează versiunea Android 4.3, sau mai nouă. Din păcate preţul cam piperat de 1499 Lei vine în contradiţie cu designul minimalist şi dotările oferite.

Samsung Gear S

Chiar dacă a fost lăsat fără cameră foto, Samsung Gear S este un smartwatch cu dotări superioare şi mai elegant decât modelul Galaxy Gear 2.

Un veritabil smartphone restrâns la forma unui ceas de mână, Samsung Gear S oferă conectivitate 3G pentru acces la internet mobil şi funcţie de telefonie, ambele disponibile fără nevoia unui smartphone separat. Complet autonom, Gear S permite efectuarea/primirea de apeluri si mesaje, suportă comenzi vocale prin funcţia S Voice şi include aplicaţia S Health pentru rolul de accesoriu pentru fitness. În plus, gadgetul se poate conecta la reţeaua WiFi şi permite asocierea cu accesorii Bluetooth (ex. handsfree pentru funcţia de telefonie). Ecranul Super AMOLED cu rezoluţie 360×480 şi diagonală 2˝ poate acomoda aplicaţii de Android ceva mai complexe decât produsele competitoare şi permite introducerea de text folosind tastatura virtuală. Pe lista dotărilor găsim senzor pentru puls şi receptor GPS, asistând funcţia de navigare şi monitorizarea activităţilor de antrenament.

Samsung Gear S

Cadou destul de costisitor, accesoriul Samsung Gear S poate fi achiziţionat pentru aproximativ 1650 Lei.

LG G Watch R

Bazat pe platforma Android Wear, LG R este un smartwatch cu design apropriat ceasurilor de mână tradiţionale, echipat cu ecran AMOLED de formă circulară (1.3˝ diametru).

Gadgetul oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf include senzor pentru puls, busolă digitală, accelerometru, giroscop şi barometru pentru monitorizarea condiţiilor atmosferice. Interiorul ascunde un procesor la 1.2GHz din seria Snapdragon 400 ajutat cu 512 memorie RAM, 4GB memorie internă şi un acumulator de 410 mAh.

LG G Watch R

Pentru a oferi întreaga funcţionalitate accesoriul LG R trebuie sincronizat cu un telefon Android aflat în apropriere, conectat folosind conexiune Bluetooth. 

Cu preţ pe măsura designului exterior, LG G Watch R poate fi achiziţionat pentru aproximativ 1750 Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult