Interfaţa EMUI de la Huawei va interzice utilizarea de aplicaţii „launcher”

14.01.2019
Interfaţa EMUI de la Huawei va interzice utilizarea de aplicaţii „launcher”

Software-ul EMUI (Emotion UI) este sinonim cu dispozitivele Huawei, compania împingând destul de mult în faţă avantajele software-ului său faţă de concurenţa de pe piaţa de dispozitive Android. Se pare însă că în curând, utilizatorii de Huawei care foloseau aplicaţii de tip „launcher” pentru a schimba aspectul şi funcţionalitatea interfeţei vor întâmpina probleme, întrucât compania chineză va limita accesul la acest tip de modificări.

Această mişcare pare să fie inspirată de Apple, care nu permite aplicaţiilor niciun fel de modificare a interfeţei. Practic, Huawei nu va mai permite rularea de aplicaţii launcher la pornire, acestea necesitând rularea după fiecare repornire a dispozitivului. Motivul pare să fie securitatea şi performanţa dispozitivului, întrucât anumiţi dezvoltatori colectează folosind acest tip de aplicaţii date despre utilizatori, în timp ce lipsa optimizării poate duce la funcţionarea sub standarde a dispozitivului.

Pentru moment, Huawei aplică această limitare doar în China, unde EMUI este probabil mult mai apreciat decât în ţările vestice. Schimbarea vine odată cu actualizarea la EMUI 9.0, sistemul de operare care vine pre-instalat pe Huawei Mate 20 şi care este bazat pe Android 9.0 Pie. Până în prezent doar modelele high-end lansate în ultimul an au primit actualizare la EMUI 9.0, însă începând din 2019 şi alte modele mai „modeste” vor fi upgradate la noul software.

Având în vedere cât de similare sunt în design şi funcţionalitate EMUI şi iOS, această veste nu este tocmai surprinzătoare, Huawei dorind întotdeauna să ofere o experienţă similară cu cea de pe dispozitivele Apple, într-un mediu software Android. Acum că începe să limiteze personalizarea acestei interfeţe, EMUI ar putea deveni o alternativă şi mai convingătoare la software-ul produs de Apple.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult