iPhone 11: Apple ar putea abandona design-ul atrăgător în favoarea funcţionalităţii îmbunătăţite

29.03.2019
iPhone 11: Apple ar putea abandona design-ul atrăgător în favoarea funcţionalităţii îmbunătăţite

Ne apropiem de momentul în care hardware-ul final de pe iPhone 11 urmează să fie stabilit, iar dintre cele două design-uri probabile care au apărut pe internet în ultimele câteva luni, cel mai puţin plăcut din punct de vedere vizual ar putea fi cel „câştigător”. Noi imagini cu componentele unui prototip de iPhone 11 au apărut pe internet, sugerând că acesta va beneficia de o cameră cu trei senzori încadraţi într-un modul pătrat cu colţuri rotunjite.

Spre diferenţă de alte companii care au livrat telefoane cu trei camere pe partea din spate, Apple pare să aleagă o ordine foarte ciudată pentru acestea. Camerele nu sunt dispuse nici pe orizontală, asemeni Galaxy S10 sau LG V40, nici verticale, precum în cazul Sony Xperia 1 şi nici în colţurile pătratului în care sunt integrate, ca în cazul Huawei Mate 20 Pro. Design-ul care a apărut pe internet în ultimele câteva luni sugerează că avem de a face cu senzori poziţionaţi aproape „la întâmplare”.

Pe partea din stânga, cele două  camere par a fi cam în aceeaşi poziţie precum cele de pe iPhone X şi XS. Camera a treia, cea ultra-wide din partea dreaptă, este poziţionată cumva central, între blitz şi un nou senzor, care cel mai probabil este unul de tip TOF (Time-of-Flight), care va fi folosit în aplicaţiile AR şi pentru calcularea mai precisă a distanţei dintre telefon şi subiect pentru simularea mai realistă a efectului bokeh în fotografii de tip portret.

Steve H.McFly, cel din spatele contului OnLeaks, responsabil pentru multe scurgeri de informaţii din industria smartphone-urilor, a suprapus modelul 3D realizat de el la începutul anului cu schema nouă, care a ajuns pe internet şi poziţia camerelor pare să se potrivească perfect. Este greu de aflat însă cât de veche este fotografia componentelor telefonului. Aceasta ar putea fi la fel de veche, fiind probabil folosită pentru dezvoltarea de prototipuri.

Alte detalii despre iPhone 11 pe care le cunoaştem la nivel de zvon ar fi un notch mai puţin pronunţat, integrarea unui nou sistem de răspuns haptic şi adăugarea de funcţii subacvatice. Această capabilitate din urmă este aproape confirmată, întrucât Apple a înregistrat de curând un brevet care vorbeşte despre utilizarea telefonului mobil sub apă pentru a realiza fotografii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult