iPhone 11 ar putea fi livrat cu port USB Type-C. Indiciile se află în iOS 13 beta

10.06.2019
iPhone 11 ar putea fi livrat cu port USB Type-C. Indiciile se află în iOS 13 beta

Încă de la lansarea noilor modele iPad Pro din toamna anului trecut, există zvonuri despre tranziţia iPhone-urilor de la port-ul proprietar Lightning la standardul USB Type-C. Deşi iniţial zvonurile sugerau că un asemenea upgrade ar putea fi păstrat pentru generaţia din 2020, noua versiune a sistemului de operare iOS 13 Beta sugerează că Apple ar putea face tranziţia de port-uri şi pe smartphone-uri în cursul anului 2019.

Momentan este greu de intuit dacă într-adevăr se va întâmpla acest lucru, însă sistemul de operare afişează atunci când încerci să restaurezi dispozitivul la setările din fabrică folosind un computer o imagine în care în locul clasicului cablu Lightning apare un cablu USB Type-C. Având în vedere că o astfel de imagine există deja pentru iPad-uri, cel mai probabil avem de a face cu un fişier comun între cele două dispozitive, însă.

Dacă într-adevăr Apple ar face această tranziţie atât de repede, ar trebui să renunţe la o sursă mare de venit: accesoriile care folosesc port-ul Lightning. Compania oferă producătorilor de accesorii posibilitatea de a folosi această mufă doar contra cost, însă în consecinţă, acestea primesc certificarea „MFi” (Made For iPhone). În timp ce există accesorii fără certificare, realizate în China, acestea de multe ori nu funcţionează conform specificaţiilor, mufele Lightning incluzând un cip special care asigură transferul de date şi de energie în parametri optimi. Multe accesorii neoficiale sunt refuzate complet de către telefoane, aici intrând inclusiv cabluri de încărcare, adaptoare de priză şi căşti Lightning realiate fără licenţă.

 

 

Pe de altă parte, Apple ar putea să facă bani pe baza accesoriilor noi oficiale. Cei care au deja dispozitive Apple şi accesorii pentru acestea vor trebui să cumpere altele atunci când fac tranziţia la noua generaţie de iPhone. De asemenea, tranziţia la cabluri USB Type-C ar putea asigura adopţia unei tehnologii de încărcare mai rapidă bazată pe standardul USB Power Delivery, livrată în pachet, ceva ce iPhone-urile din prezent oferă doar cu anumite accesorii care se cumpără separat.

Dacă această imagine este sau nu o greşeală, vom afla în săptămânile următoare. iPhone 11, 11 Max şi 11R sunt programate să intre în producţie foarte curând. Cam în această perioadă încep de obicei să apară şi leak-uri bazate pe componentele realizate în fabricile din China, care pot confirma sau infirma existenţa unui port USB Type-C.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult