iPhone 12 Pro va integra 4 camere pe spate, una fiind dedicată senzorului LiDAR

06.04.2020
iPhone 12 Pro va integra 4 camere pe spate, una fiind dedicată senzorului LiDAR

Se pare că build-ul de iOS 14 pe care Apple l-a scăpat pe internet în urmă cu doar câteva săptămâni a dezvăluit mai multe detalii despre următoarea generaţie de smartphone-uri iPhone decât ne-am fi aşteptat. Pe lângă faptul că am văzut un iPhone fără „notch” într-o imagine anterioară, acum vedem şi partea din spate, într-un alt fişier descoperit în sursele software-ului. Acesta prezintă un sistem de camere cu patru lentile, cea de-a patra fiind dedicată noului senzor LiDAR, acelaşi pe care l-am văzut şi pe noul iPad Pro 2020.

Mai multe surse de încredere din domeniul „leak-urilor” au confirmat faptul că imaginea u un iPhone cu patru lentile pentru cameră sunt reale şi dezvăluie design-ul pregătit pentru iPhone 12. Se pare că avem de a face cu un dispozitiv din gama „Pro”, echipat cu o cameră cu trei obiective standard, la fel ca în cazul iPhone 11 Pro, alături de o lentilă gri, dedicată senzorului LiDAR, care va putea fi folosit pentru recunoaşterea obiectelor în trei dimensiuni.

Tot această imagine dezvăluie şi faptul că noul iPhone ar putea avea un design mult mai „drept”, care ne aduce aminte de design-ul modelelor iPhone 4 şi iPhone 5, lansate acum aproape 10 ani. Vorbim despre laturi drepte şi colţuri rotunjite, ceva ce ar putea aduce de la sine şi un design mai subţire decât al dispozitivelor iPhone din prezent, care folosesc sticlă curbată şi o ramă metalică curbată.

Dacă noul design va fi mai confortabil în utilizare sau mai puţin confortabil, vom vedea atunci când telefoanele vor ajunge pe piaţă, însă un design mai subţire ar putea să aducă de la sine şi alte probleme. Generaţia iPhone 6, care a venit cu un design mult mai subţire, s-a dovedit a fi mult mai puţin rezistentă la îndoituri decât modelele anterioare. În acelaşi timp, tabletele iPad Pro 2018 şi 2020, care vin cu un design cu margini drepte, similare în design, pot fi îndoite fără prea mult efort fie intenţionat, fie din greşeală, la transport.

Rămâne de văzut dacă Apple a luat în calcul astfel de eventuale probleme de design sau construcţie, în cazul în care acest design va rămâne final. Totuşi, anul acesta se pare că avem detalii destul de multe despre următoarea generaţie de iPhone cu jumătate de an înainte de lansare: ecran complet, fără notch, cu sistem True Depth integrat în rama din jurul ecranului, sistem de patru camere şi un design „pătrăţos”. Acestea ar putea fi şi primele dispozitive Apple echipate cu modem-uri 5G de la Qualcomm, deci este aşteptată şi o creştere a preţurilor, aşa cum s-a întâmplat şi cu telefoanele de la Samsung sau Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult