iPhone 5 nu va mai primi update pentru următoarele versiuni de iOS

14.04.2017
iPhone 5 nu va mai primi update pentru următoarele versiuni de iOS

iPhone-urile sunt foarte apreciate de către consumatori în special datorită faptului că acestea stau pentru mulţi ani pe lista de dispozitive cu suport software din partea Apple. Din păcate însă, la un moment dat actualizările software sunt oprite, iar iPhone 5 este cel mai recent dispozitiv din gama iOS care nu va mai primi update la cel mai recent iOS. Se pare că versiunea actuală, iOS 10.3.1 va rămâne ultima disponibilă pe acest dispozitiv.

Apple a livrat deja versiunea beta a noului update minor de iOS, care aduce sistemul de operare la versiunea 10.3.2, însă aceasta este compatibilă exclusiv cu dispozitive care beneficiază de chipset pe 64 de biţi. Întrucât iPhone 5 (şi „fratele” său 5C) sunt ultimele smartphone-uri Apple cu procesoare pe 32 de biţi, acestea vor rămâne în urmă după update. Nu este tocmai clar de ce Apple a luat această decizie abia la versiunea 10.3.2 de iOS şi de ce nu a aşteptat până la lansarea din toamnă a lui iOS 11 până să oprească suportul.

Odată cu acest update, iPhone 5S şi iPhone SE vor rămâne singurele modele de iPhone cu display de 4” care încă primesc actualizări software. Toate celelalte modele care continuă suportul sunt modele din familiile 6, 6S şi 7, care vin cu display-uri de 4,7, respectiv 5,5”. Această decizie este cu atât mai ciudată cu cât ştiam deja că iOS 11 va oferi exclusiv suport pentru dispozitivele cu chipset-uri pe 64 de biţi, aplicaţiile compilate pentru procesoare pe 32 de biţi din AppStore nefiind compatibile cu următoarea versiune majoră a sistemului de operare mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult