iPhone-urile cu LCD nu vor dispărea prea curând. Vor rămâne în ofertă drept modelele „ieftine”

18.06.2018
iPhone-urile cu LCD nu vor dispărea prea curând. Vor rămâne în ofertă drept modelele „ieftine”

Zvonurile din ultimele câteva luni vorbeau despre un viitor în care Apple renunţă complet la smartphone-urile cu LCD în favoarea modelelor cu panouri OLED. Se pare însă că realitatea din piaţă este alta, iar modelele cu LCD, cel puţin în gama de smartphone-uri mai ieftine ale companiei, nu vor fi eliminate prea curând. Conform ultimelor proiecţii de vânzări şi comenzilor de componente, Apple se aşteaptă să vândă mai multe smartpone-uri cu LCD decât cu OLED în viitorul apropiat.

iPhone X a fost primul smartphone Apple bazat pe un ecran OLED produs de Samsung, acesta oferind la momentul lansării cel mai bun display de pe piaţă. În timp ce modelele de top din gama iPhone X vor continua în aceeaşi direcţie, fiind aşteptat încă un model cu ecran mai mare în această toamnă, modelele cu LCD nu vor dispărea prea curând. Varianta de iPhone de bază, cu o singură cameră, va rămâne pe vechea tehnologie în 2018 şi probabil şi pentru anii următori.

Planul Apple de a trece la OLED pe toată gama de smartphone-uri este oprit de furnizorii de componente, care nu pot livra destule unităţi pentru a acoperi cererea Apple şi a celorlalţi parteneri. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că modelele iPhone X din 2018 vor fi echipate cu două tipuri de panouri OLED, unele de la Samsung Display şi unele de la LG Display, însă chiar şi aşa, grosul producţiei de iPhone va fi cu LCD pentru modelul mai ieftin.

Apple se bazează pe faptul că clienţii vor opta pentru modelul de bază, ale cărui margini de profit sunt mai mari, întrucât LCD-ul costă de două ori mai puţin decât un panou OLED similar. Având în vedere că nu este aşteptată o creştere a producţiei de OLED-uri întro manieră semnificativă în următorii ani, şi în 2019 telefoanele Apple vor fi lansate cel mai probabil în variante cu OLED şi variante cu LCD. Astfel, va exista o delimitare destul de clară între modelele iPhone „de lux” şi cele pentru „toată lumea”, iPhone X Plus fiind aşteptat la un preţ semnificativ mai mare decât cel al lui iPhone X.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult