Lenovo a lansat oficial gama sa de telefoane Android în România

28.08.2014
Lenovo a lansat oficial gama sa de telefoane Android în România

Ocupanta locului fruntaş în topul producătorilor de PC-uri şi a locului patru în topul producătorilor de smartphone-uri, compania Lenovo este bine-cunoscută cumpărătorilor de PC şi tablete din România, însă a fost un nume practic invizibil pe piaţa telefoanelor mobile. După mai multe promisiuni în această direcţie, Lenovo a anunţat ieri seară intrarea oficială pe piaţa din România cu cinci terminale Android şi cu planuri ambiţioase.

Smartphone-urile Lenovo erau deja prezente pe bătrânul continent pe pieţele din Serbia şi Ucraina, însă acestea nu au fost lansate oficial până acum pe nici o piaţă din Uniunea Europeană. Ofertele comercianţilor locali au inclus din când în când telefoane Lenovo, însă acestea au intrat în ţară pe canale neoficiale şi nu au fost disponibile în cantităţi mari. Începând cu România şi Cehia, Lenovo s-a decis într-un final sa intre pe pieţele din Uniunea Europeană, compania sperând să obţină şi aici succesul pe care l-a cunoscut în China, Indonezia sau Ucraina.

Compania a lansat ieri seară cinci noi modele de smartphone-uri Android, acestea acoperind segmentele intermediar şi inferior. Vedeta lansării a fost modelul Dual SIM Lenovo S860, un terminal cu ecran IPS de 5,3” cu rezoluţie HD, carcasă metalică, procesor Mediatek MT6582 şi o baterie consistentă de 4000 mAh care promite o autonomie de 3 zile. Acest produs, care a fost deja prezentat de Go4it la MWC 2014, este însoţit de alte patru modele: S850, A859, A536 şi A328. Preturile noilor produse încep de la 1200 de lei în cazul modelului S860 şi coboară până la 500 de lei.

După cum se remarcă, Lenovo nu a adus în România şi modelele de vârf din gama Vibe. Această situaţie este doar conjuncturală, debutul pe piaţa locală având loc aproape de finalul actualului ciclu de viaţă al modelelor Vibe X sau Vine Z, iar compania a preferat să nu lanseze modele care vor fi depăşite în câteva săptămâni. Odată cu lansarea noilor vârfuri de gamă, cel mai apropiat fiind probabil Vibe Z2 Pro, România se va bucura şi de aceste produse.

Reprezentaţii Lenovo au afirmat că speră să cucerească o cotă de piaţă la fel de consistentă precum cea atinsă în alte regiuni ale globului, însă sunt totodată conşitenţi că piaţa europeană este mult mai dificilă. Pentru început, compania speră să vândă 100.000 de unităţi până la finalul anului său fiscal, adică până în martie 2015, însă oficialii săi nu s-au hazardat să ofere cifre pentru o perioadă mai îndelungată.

Smartphone-urile Lenovo vor fi disponibile în ofertele magazinelor mari precum Flanco sau eMag şi în oferta operatorului RDS&RCS. Compania se află în negocieri cu companiile-mamă ale celorlalţi trei operatori de telefonie din România, sperând să intre în ofertele acestora pe întregul teritoriu unional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News