Lenovo Phab 2 Pro, primul smartphone din lume care încorporează tehnologia Google Tango, a fost anunţat oficial

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 10.06.2016

Demonstrată la expoziţia Tech World de anul acesta, tehnologia Google Tango permite folosirea smartphone-ului pentru a vizualiza obiecte tridimensionale ce apar suprapuse în imaginea reală filmată de camera foto a telefonului mobil.

Încadrat la categoria phablet, Lenovo Phab 2 Pro pune la dispoziţie un ecran QHD de 6.4”  şi dotări de nivel premium. Telefonul motorizat de un chipset Snapdragon 652 dispune de 4GB memorie RAM, două camere foto – un principală cu rezoluţie 16MP şi alta oferind lentile cu unghi larg pentru poze de aproape. Nu doar un artificiu software, tehnologia Google Tango foloseşte un senzor infraroşu pentru măsurarea distanţei, respectiv senzori adiţionali pentru măsurarea precisă a orientării.

Folosind cele câteva aplicaţii demonstrative puse la dispoziţie de Google, funcţia Tango ar trebui să ajute în unele situaţii practice, spre exemplu simulând obiecte de mobilier virtual în camerele apartamentului proaspăt achiziţionat, sau animaţii 3D care se suprapun cu peisajul real din încăpere.

Cei care doresc să experimenteze capabilităţile noului smartphone mai au de aşteptat până în luna septembrie, Lenovo Phab 2 Pro urmând să ajungă pe rafturile magazinelor cu un preţ retail de 499 dolari.

Vezi şi Lenovo Vibe C: un smartphone de backup ideal cu preţ accesibil

Tags: