Lenovo Z5s ar putea un smartphone cu peste 8GB memorie RAM şi opţiuni multiple pentru asistenţă prin comandă vocală

14.12.2018
Lenovo Z5s ar putea un smartphone cu peste 8GB memorie RAM şi opţiuni multiple 
pentru asistenţă prin comandă vocală

Aşteptat pentru lansare oficială nu mai târziu de 18 decembrie, Lenovo Z5s atrage deja atenţia prin designul său all-screen cu ecran perforat şi dotările puternice promise la un cost accesibil.

Surprins în poze neoficiale, Lenovo Z5s a apărut cu suprafaţa ecranului perforat la partea de sus, gaura lăsată pentru camera foto oferind o alternativă la „bretonul” chiar mai inestetic afişat de modelele anterioare. Aparent, Lenovo consideră noua metodă de perforare a ecranului suficient de neintrusivă pentru a nu impune ajustări interfeţei Android. Singura optimizare care s-ar putea impune este gruparea notificărilor afişate pentru a nu se suprapune cu zona inactivă a ecranului.

Continuând şirul dezvăluirilor, Lenovo face aluzie şi la existenţa unei versiuni cu peste 8GB memorie RAM. Nu este clar în ce măsură ar avantaja o cantitate de 10 GB memorie RAM (sau mai mult) jocurile şi aplicaţiile de Android, specificaţiile avangardiste părând mai degrabă un truc de marketing pentru impulsionarea vânzărilor.

Un alt aspect care ar putea avea mai multă rezonanţă în folosirea de zi cu zi a dispozitivului este suportul nativ pentru două servicii distincte de asistenţă prin comandă vocală. Lenovo nu precizează exact despre ce e vorba, da putem presupune că alegerea se va împarte între serviciul Google Assistant şi o alternativă mai bine adaptată nevoilor utilizatorilor asiatici.

Printre puţinele specificaţii pe care ne putem baza este ecranul de 6.3”, prezenţa unui sistem triple camera, a unui acumulator de 3210 mAh dimensionat pentru autonomie de o zi şi folosirea chipsetului Snapdragon 678, un model cu performanţe de nivel mid-range.

Lenovo Z5s va fi livrat cu versiunea Android 9 Pie, fiind parte din primul val de dispozitive care beneficiază de noul firmware furnizat de Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult