LG pregăteşte V40 ThinQ, un nou smartphone echipat cu o cameră triplă şi ecran decupat

23.08.2018
LG pregăteşte V40 ThinQ, un nou smartphone echipat cu o cameră triplă şi ecran decupat

Lansarea lui LG G7 ThinQ a venit şi a trecut, noul flagship al companiei sud coreene eşuând în încercarea de a aduce gama sa de dispozitive mobile înapoi în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, în loc să încerce să vândă mai multe modele G7, LG pare să meargă în direcţia opusă, practic abandonându-l pe rafturile magazinelor, în încercarea de a capta atenţia utilizatorilor cu un nou model: V40 ThinQ. Acesta a apărut de curând în imagini neoficiale şi pare să fie agresiv orientat în direcţia altor companii rivale, find echipat cu foarte multe camere foto.

Până în prezent, singurul smartphone care a integrat trei camere foto pe partea din spate a fost P20 Pro, flagship-ul producătorului chinez Huawei, care a folosit inteligent noile capabilităţi, oferind rezoluţie în plus, un zoom impresionant şi un senzor alb-negru, toate putând fi folosite în tandem pentru fotografii îmbunătăţite.

În comparaţie, LG G7, doar câteva luni mai târziu, a venit cu o cameră foto de medie, care nu putea concura cu modelele rivale. Astfel, LG V40 ThinQ ar putea fi telefonul care aduce telefoanele companiei înapoi în concursul pentru cea mai bună cameră de pe piaţă, cu un sistem cu trei camere complet nou. Cel mai probabil, LG va păstra camera wide, fiind o caracteristică nu foarte des întâlnită, însă acum am putea întâlni şi un obiectiv cu zoom, pentru a oferi cea mai bogată gamă de cazuri de utilizare de pe piaţă.

Design-ul exterior al telefonului nu este în rest foarte diferit de cel al lui G7 ThinQ. V40 vine echipat cu acelaşi tip de display cu decupaj în partea de sus. În această zonă par să fie „ascunse” două camere foto frontale, însă nu este clar dacă cea de-a doua este sau nu un senzor cu infraroşu pentru autentificare prin recunoaştere facială. Construcţia din sticlă pe ambele părţi este păstrată, la fel şi prezenţa unui port USB Type-C şi a unui jack audio de 3,5mm. Nu în ultimul rând, un senzor de amprentă poate fi observat pe partea din spate a telefonului şi un buton pentru asistentul virtual Google este poziţionat puţin mai jos de butoanele de volum de pe laterala stângă.

Nu avem informaţii despre hardware-ul intern al telefonului, însă cel mai probabil că nu va fi mult diferit faţă de cel de pe LG G7. Vorbim astfel despre un chipset Snapdragon 845, 4 sau 6 GB memorie RAM, minimum 64 GB spaţiu de stocare şi probabil un amplificator digital pentru redare de sunet la definiţie înaltă.

Anunţul oficial al lui LG V40 ThinQ este aşteptat în luna noiembrie, conform datei afişate pe ecranu în imaginile de mai sus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult