LG a anunţat telefoanele G4 Stylus şi G4c

19.05.2015
LG a anunţat telefoanele G4 Stylus şi G4c

După lansarea vârfului de gamă al acestui an, zvonurile au afirmat că producătorul LG lucrează la un telefon cu stylus şi la o versiune ceva mai compactă derivate din modelul G4. Compania a confirmat aceste zvonuri astăzi, când a anunţat G4 Stylus şi G4c, însă acestea sunt mai puţin impresionante decât ne-ar face să credem denumirile pe care le poartă.

LG G4 Stylus oferă un ecran cu o diagonală de 5,7”, fiind astfel ceva mai mare decât modelul de bază G4. Noul telefon LG foloseşte însă un panou IPS cu o rezoluţie de numai 1280 x 720 pixeli, un indiciu clar al segmentului de piaţă vizat care ne spune că G4 Stylus nu va încerca sub nici o formă să concureze cu faimoasa familie Galaxy Note a rivalilor de la Samsung.

Terminalul oferă, după cum îi spune de altfel şi numele, şi un stylus, însă acesta este acelaşi model simplu capacitiv Rubberdium pe care îl cunoaştem de la familia LG Vu.

Lansat deja pe piaţa sud-coreeană sub numele LG G Stylo, noul G4 Stylo are o configuraţie hardware specifică gamei intermediare. Acesta va fi oferit în două configuraţii hardware, versiunea LTE urmând să fie motorizată de un procesor Qualcomm Snapdragon 410 tactat la 1,2 Ghz, în timp ce versiunea 3G urmând să ofere o soluţie octa-core necunoscută cu o frecvenţă de tact de 1,4 GHz.

Lista de dotări mai menţionează 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie detaşabilă cu o capacitate de 3000 mAh. Telefonul are dimensiuni de 154,3 x 79.2 x 9,6 mm, o greutate de 163 de grame şi va fi disponibil în două versiuni coloristice: alb şi argintiu.

Telefonul va oferi două camere foto, cea principală urmând să folosească un senzor cu rezoluţie de 13 MP (în cazul versiunii 4G) sau 8 MP (în cazul versiunii 3G) şi focalizare laser, în timp ce partenerul frontal va folosi un senzor de 5 MP. Restul specificaţiilor mai includ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, Bluetooth 4.1 şi GPS. Platforma software este Android 5.0, aceasta fiind completată de deja cunoscutele aplicaţii şi opţiuni LG.

Cel de-al doilea telefon anunţat astăzi este G4c, un model de care am auzit de curând. Acesta oferă un ecran cu diagonală de 5”, fiind astfel ceva mai compact, iar rezoluţia panoului IPS este tot de 1280 x 720 pixeli.

LG G4c va fi oferit într-o singură variantă hardware motorizată de un cip quad-core tactat la 1,2 GHz, probabil acelaşi Snapdragon 410 folosit şi de G4 Stylus LTE. Specificaţiile acestui model sunt similare cu cele ale modelelor Stylus, acesta oferind 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie detaşabilă cu o capacitate 2540 mAh.

La fel ca G4 Stylus 3G, noul G4c oferă două camere foto cu senzori de 8 şi 5 MP, însă sistemul de focalizare cu laser nu mai este menţionat. Telefonul mai oferă un modem LTE, Wi-FI 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, NFC şi este motorizat de platforma Android 5.0.

Telefonul LG G4c are dimensiuni de 139,7 x 69,8 x 10,2 mm, o greutate de 136 de grame şi va fi oferit în trei variante de culoare: gri, alb şi auriu.

LG G4 Stylus şi G4c vor fi lansate în cursul săptămânilor următoare, disponibilitatea regională şi preţurile de comercializare nefiind comunicate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News