LG G5 primeşe bootloader unlock oficial

22.04.2016
LG G5 primeşe bootloader unlock oficial

LG a adăugat suport oficial pentru deblocarea bootloader-ului pentru noul său vârf de gamă, LG G5. Acest proces oferă acces complet la software-ul dispozitivului, utilizatorii putând modifica şi instala orice variantă de Android compatibil, precum Cyanogen sau altă variantă de Android AOSP. Desigur, există câteva limitări şi dezavantaje pentru cei care au curajul să apeleze la această operaţiune.

Unealta oficială pentru deblocare de la LG este acum compatibilă cu LG G5, însă doar în varianta sa internaţională (număr model H850), fără blocare de reţea. Procesul implică o serie de paşi de urmat, cât şi cunoştinţe avansate pentru a rula o serie de aplicaţii prin intermediul unui PC. În primul rând, este nevoie de instalarea aplicaţiilor ADB şi Fastboot pe un computer cu Windows. În opţiunile de development de pe telefon trebuie bifate opţiunea „OEM Unlock” şi modul debug”, pentru a permite accesul la modificări.

Interfaţa online de la LG va necesita introducerea codului IMEI (disponibil pe cutia telefonului sau afişat pe ecranul acestuia după tastarea codului *#06# în aplicaţia de telefonie) şi ID-ul dispozitivului, care este afişat în aplicaţia ADB. Site-ul LG va oferi apoi o cheie unică, care va trebui introdusă în ADB pentru a finaliza deblocarea. Deşi nu este extrem de complicat, acest proces nu este reversibil. Odată cu deblocarea bootloader-ului, telefonul rămâne deblocat permanent, fără opţiunea de a fi blocat. Acest proces nu deblochează telefoanele blocate de anumiţi operatori telecom şi duce la invalidarea automată a garanţiei.

Acest proces este identic şi în cazul lui LG G4, deci dacă aveţi fie flagship-ul companiei de anul trecut, fie pe cel de anul acesta, puteţi să iniţiaţi această procedură. Ţineţi minte însă că în cazul unei erori care duce la stricarea telefonului, compania LG este scutită de responsabilitate. Mai jos găsiţi mai multe detalii despre întregul proces, cât şi unealta oficială LG pentru deblocare:

Deblocare LG G4 şi LG G5: Bootloader Unlock

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult