LG G8X cu Dual Screen – Primele impresii despre alternativa la telefoanele cu ecran pliabil [VIDEO]

09.09.2019
LG G8X cu Dual Screen - Primele impresii despre alternativa la telefoanele cu ecran pliabil [VIDEO]

LG a adus la IFA 2019 un nou smartphone high-end, echipat cu un accesoriu care îi permite să afişeze conţinut pe două ecrane. Este vorba despre LG G8X ThinQ alături de husa cu display Dual Screen. Acest concept a fost prezentat prima dată în primăvară, la lansarea originalului G8 şi a modelului superior V50, însă acum LG pare să fi găsit o metodă mai interesantă de prezentare.

Compania a afişat telefonul în cadrul standului său de la IFA în mai multe cazuri de utilizare, sugerând că poţi folosi ecranul secundar pentru rularea a două aplicaţii simultan, pentru lucru, unul dintre ecrane fiind pentru citit şi unul pentru scris, sau chiar şi pentru gaming, pe ecranul de jos putând fi integrate butoanele de control.

La nivel de configuraţie hardware, LG G8X este un smartphone ceva mai conservator decât modelele cu care se va „lupta” pe piaţa de dispozitive mobile. Vorbim despre un chipset Snapdragon 855 standard, nu varianta Plus, 6 GB memorie RAM şi un ecran de 6,4” cu panou OLED şi rezoluţie Full HD+. Acesta este „decorat” cu un notch în care este găzduită camera foto frontală, însă ecranul din husa Dual Screen nu include o astfel de cameră. LG a crezut însă că este o idee bună să decupeze şi acest ecran, probabil pentru a păstra simetria.

La capitolul cameră foto, LG nu pare să încerce să inoveze prea mult, păstrând cofiguraţia pe care o are încă de pe LG G6: o cameră „tradiţională” de 12 megapixeli, alături de o cameră foto secundară ultra-wide de 13 megapixeli.

De altfel, LG a renunţat la câteva dintre tehnologiile mai „excentrice” ale lui LG G8 ThinQ. Controlul prin intermediul gesturilor a fost eliminat complet, alături de capabilitatea de a securiza telefonul prin intermediul unei tehnologii de recunoaştere a palmei utilizatorului. LG G8X include de altfel difuzoare stereo tradiţionale, renunţând la difuzorul integrat în panoul OLED.

Tot ce mai rămâne să aflăm despre LG G8X ThinQ este preţul şi funcţionalitatea Dual Screen va fi integrată în pachet, sau va fi vândută separat, drept un accesoriu opţional.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult