LG V20 va oferi redare audio premium cu ajutorul unui cip Quad DAC

11.08.2016
LG V20 va oferi redare audio premium cu ajutorul unui cip Quad DAC

După lansarea lui Galaxy Note7 de săptămâna trecută, au rămas foarte puţine smartphone-uri nelansate despre care nu cunoaştem toate detaliile. Unul dintre ele este iPhone 7, care urmează să se lanseze în luna septembrie, iar altul este LG V20, un nou phablet de la celebra companie coreană. Acum că am văzut în linii mari cum arată telefonul la exterior graţie unor modele 3D realizate după descrierile celor care l-au văzut, a venit momentul să aflăm mai multe şi despre ce se găseşte la interior, în special despre componenta audio a acestuia.

LG a vorbit pentru prima dată în mod oficial despre modelul V20 pentru a anunţa integrarea unui nou convertor digital pentru redarea sunetului. Este vorba despre un model „quad DAC” (digital to analog converter) produs de ESS, care va oferi sunet pe 32 de biţi Hi-Fi. Acesta poate reduce cu 50% mai mult din zgomotul de ambient, iar clipurile video realizate cu ajutorul telefonului vor oferi sunet clar şi bine definit, indiferent de condiţiile în care sunt realizate filmările.

ESS a fost compania care a oferit şi DAC-ul din modelul V10 de anul trecut, LG încercând să diferenţieze această linie de dispozitive faţă de alte modele de pe piaţă. Motivul pentru această abordare este faptul că utilizatorii de smartphone-uri nu mai sunt interesaţi în acest moment doar de dispaly-uri mari sau procesoare puternice, ci şi de funcţii avansate pentru readarea şi realizarea de conţinut multimedia.

Modelul V20 devine astfel primul smartphone care va beneficia de un Quad DAC, urmând ca această tehnologie să fie intergrată şi în alte modele produse de LG, întrucât parteneriatul cu ESS se va întinde pe mai mulţi ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult