LG V30 ar putea renunţa la ecranul secundar

30.06.2017
LG V30 ar putea renunţa la ecranul secundar

Seria de dispozitive V de la LG s-a diferenţiat în piaţă prin indermediul ecranelor secundare din partea de sus, folosite pentru afişarea de notificări, diverse informaţii rapide precum vremea sau data curentă şi/sau scurtături către aplicaţii des folosite. Modelul V30, aşteptat în această toamnă, ar putea renunţa la această funcţionalitate, devenind astfel doar un LG G6 mai mare, cu puţine noutăţi sub carcasă.

Noile zvonuri publicate pe XDA-Developers, vorbesc despre un LG V30 banal, cu design şi capabilităţi similare cu LG G6. Vorbim astfel despre un phablet cu ecran pe format 18:9 (probabil înălţimea în plus a acestuia compensează pentru lipsa ecranului secundar), echipat cu chipset Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. În afară de noul chipset high-end de la Qualcomm şi probabil display-ul mai mare, cele două dispozitive ar oferi cam aceleaşi capabilităţi.

Odată cu display-ul secundar, pare să dispară şi o altă funcţie pe care seria de dispozitive V le avea în faţa concurenţei. Acumulatorul telefonului nu va mai fi uşor de schimbat, acesta adoptând un design unibody. Probabil că acesta va fi rezistent la apă, lucru care necesită sigilarea tuturor căilor de acces la componentele interne. Spre diferenţă de seria de dispozitive Note de la Samsung, care oferă hardware similar cu modelul din primăvară alături de un stylus, V30 nu va integra asemenea accesorii sau compatibilitate cu acestea.

Practic, V30 ar putea fi un banal upgrade de chipset şi de display la G6. Se pare că design-ul cu două ecrane secundare scăpat pe internet luna trecută va fi păstrat pentru modelul G7, imaginile descriind un model similar cu ceea ce vedem în leak-urile despre iPhone 8 şi noul smartphone Essential.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult