LG va înlocui la MWC modelul G7 cu o nouă variantă a flagship-ului V30

22.01.2018
LG va înlocui la MWC modelul G7 cu o nouă variantă a flagship-ului V30

Zvonurile spun că LG nu va prezenta un nou smartphone high-end din gama G la MWC, planurile pentru această serie fiind anulate momentan. În locul unui eventual LG G7 va fi prezentată o nouă variantă a flagship-ului din prezent, LG V30, care va primi mici îmbunătăţiri care să îl aducă mai aproape de produsele concurenţei. Din păcate însă, acest lucru înseamnă că LG ar putea rămâne din nou în urmă cu tehnologia, după ce LG G6 a fost livrat anul trecut cu hardware din 2016.

Întrucât LG V30 era deja echipat cu chipset Snapdragon 835, cel mai probabil noul V30+α (alpha) va păstra această platformă, alături de multe dintre capabilităţi. Un LG V30+ există deja, deci adăugarea sufixului alpha probabil că sugerează câteva lucruri în plus. Cel mai probabil, vom avea de a face cu îmbunătăţiri minore, precum mai mult RAM sau stocare internă mai mare, telefonul fiind deja echipat cu hardware de top în rest.

Sursa zvonurilor despre V30+ alpha vin de la publicaţia coreană Korea Herald, care sugerează că LG va împinge alături de noul telefon şi noi funcţii controlate de inteligenţă artificială, integrarea asistentului virtual Google Assistant fiind unul dintre punctele forte. Nu se vorbeşte deloc despre aspectul exterior al dispozitivului, deci probabil că vom avea de a face cu acelaşi smartphone cu sticlă pe ambele părţi, cu rezistenţă la apă şi display OLED curbat la margini.

Un adevărat înlocuitor pentru LG G7 ar urma să fie prezentat însă în luna aprilie, echipat cu hardware din 2018 (chipset-ul Snapdragon 845) şi probabil un design nou. În ciuda brevetelor înregistrate de LG pentru un telefon cu display pliabil, se pare că acesta nu va fi prezentat anul acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult