Lumia 650 anunţat în mod oficial. Microsoft îl recomandă pentru mediul business

15.02.2016

Microsoft a încercat să ţină existenţa unui nou dispozitiv Lumia secret, însă detaliile despre modelul 650 au ajuns pe internet de câteva luni bune deja. Acum că smartphone-ul a fost anunţat în mod oficial, putem confirma zvonurile despre acesta, Lumia 650 fiind un nou smartphone entry-level, realizat din materiale de calitate, şi concentrat pe noul sistem de operare Windows 10 Mobile. Interesant este însă faptul că publicul ţintă nu este consumatorul de rând, ci mai degrabă mediul business.

Clipul de prezentare al lui Lumia 650 descrie un telefon realizat în jurul unei rame metalice, care beneficiază de majoritatea avantajelor sistemului de operare Windows 10 pentru mobile. Spunem majoritatea pentru că una dintre cele mai interesante funcţii, Continuum, este momentan exclusivă dispozitvelor de top şi în curând celor mid-range premium. De altfel, Microsoft consideră că Lumia 650 este „legerea inteligentă pentru afacerea ta”, ceea ce sugerează că va încerca să vândă astfel de uniti către mediul corporate, mai degrabă decât să încerce din nou să convingă utilizatorii de rând să le cumpere.

Specificaţiile tehnice ale lui Lumia 650 descriu un smartphone modest. Acesta are la bază chipset-ul Snapdragon 212 de la Qualcomm, care include un procesor Cortex-A7 quad-core la 1,3 GHz şi un GPU Adreno 304, 1 GB memorie RAM şi un display AMOLED de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Aceste componente ar trebui să fie de ajuns pentru a rula Windows 10 Mobile fără mari probleme, însă în afară de navigare pe internet şi editare de documente, memoria RAM limitată şi procesorul lent nu vor ajuta la prea multe.

Lumia 650 dispune de două camere foto, una de 8 megapixeli cu focalizare automată şi blitz, pe partea din spate şi o cameră frontală de 5 megapixeli. Filmarea este însă limitată la rezoluţie HD (720p) din cauza procesorului. Cu un acumulator de 2000 mAh, nu ar trebui să ne aşteptăm la miracole nici la categoria autonomie, însă e posibil să depăşească aşteptările întrucât nu include hardware pretenţios.

Preţul este de 199 dolari fără contract pentru Statele Unite, ceea ce probabil că înseamnă că va ajunge în magazinele europene la 199 euro. Acest anunţ vine cu o săptămână înainte de începerea Mobile World Congress 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult