Lumia 950 şi 950 XL, primele telefoane cu Windows 10, sunt foarte aproape de lansare

10.11.2015
Lumia 950 şi 950 XL, primele telefoane cu Windows 10, sunt foarte aproape de lansare

Microsoft a prezentat noile sale smartphone-uri Lumia de top, modelele 950 şi 950 XL, fără să comunice o dată de lansare. Chiar dacă nici acum nu avem informaţii oficiale despre data apariţiei noilor terminale, există zvonuri care sugerează că nu va trebui să aşteptăm foarte mult. Se pare că vom putea cumpăra noile Lumia înainte de sfârşitul acestei luni, iar debutul lor va marca şi lansarea lui Windows 10 Mobile.

Conform publicaţiei americane The Verge, cele două smartphone-uri Microsoft vor ajunge pe rafturile magazinelor începând cu data de 20 noiembrie în Statele Unite. Telefoanele companiei se lansează în general simultan în mai multe regiuni, deci o lansare în Europa ar trebui să fie tot pe 20, sau în jurul, acestei zile. Telefonul va fi disponibil atât la operatorii de servicii telecom, cât şi în magazinele de specialitate, unde vor fi vândute versiuni neblocate în reţea.

Odată cu Lumia 950 şi Lumia 950 XL va debuta şi noul sistem de operare Windows 10 Mobile. Cea mai recentă variantă a acestuia, build 10586, pare să fie cea finală, care va fi preinstalată pe noile dispozitive. Aceasta va fi disponibilă pentru modelele deja lansate sub formă de actualizare software şi probabil că va fi lansată cândva în luna decembrie. Se zvoneşte însă că Windows 10 Mobile nu se va lansa cu funcţia Hello, care facilitează autentificarea cu ajutorul camerei frontale, în versiune finală. Aceasta va fi disponibilă iniţial în variantă beta, urmând să fie îmbunătăţită cu actualizări software.

Continuum în schimb, noua capabilitate de a transforma smartphone-ul într-un computer de birou va fi disponibilă pe Lumia 950 şi 950 XL încă din primul moment. Alături de cele două smartphone-uri Microsoft va fi disponibil şi noul accesoriu Display Dock care conectează telefonul la un display şi la periferice precum mouse-uri şi tastaturi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult