MediaTek anunţă Helio P22, primul chipset mid-range creat folosind procesul de fabricaţie pe 12nm

23.05.2018
MediaTek anunţă Helio P22, primul chipset mid-range creat folosind procesul de fabricaţie pe 12nm

Specializat în producerea de chipseturi pentru telefoane low-cost şi mid-range, MediaTek dezvăluie cel mai performant SoC din ofertă, Helio P22.

Fabricat folosind procesul de fabricaţie 12nm FinFET dezvoltat de TSMC, noul chipset promite eficienţă energetică superioară şi vine echipat cu un procesor de imagine optimizat pentru aplicarea de efecte Bokeh.

Helio P22 dispune de CPU octa-core cu frecvenţă de 2GHz şi suportă configuraţii dual-camera cu rezoluţii 13MP + 8MP, respectiv filmare cu 30 fps. Destinat pentru telefoane mid-range, SOC-ul suportă rezoluţii de până la 1600×720 pixeli (corespunzătoare ratei de aspect 20:9) şi vine cu un bagaj interesant de facilităţi: conectivitate Wi-Fi AC, LTE 4G, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS şi Dual-SIM.

Potrivit MediaTek, experienţa în utilizare poate fi augmentată folosind tehnologii de inteligenţă artificială, dispozitivele echipate cu chipsetul Helio P22 suportând principalele API-uri software folosite la accelerarea funcţiilor AI, cum ar fi TensorFlow, TF Lite, Caffe şi Caffe2. Astfel, noile dispozitive ar putea integra facilităţi avansate pentru recunoaştere facială, funcţie „smart photo album” şi alte optimizări care îmbunătăţesc funcţionarea camerei foto.

Aflat deja în producţie, chipsetul Helio P22 ar urma să aibă debutul în primele dispozitive comerciale nu mai târziu de luna iunie a acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult