MediaTek lansează Helio G90, primul chipset de gaming al companiei – Xiaomi anunţă un smartphone bazat pe acesta

31.07.2019
MediaTek lansează Helio G90, primul chipset de gaming al companiei - Xiaomi anunţă un smartphone bazat pe acesta

Disponibil în variante Helio G90 şi Helio G90T noul chipset oferă o mult dorită alternativă pentru telefoane de gaming low-cost, capabile să ofere un nivel adecvat de performanţă la un preţ accesibil publicului tânăr.

Helio G90 livrează un CPU octa-core bazat pe nuclee ARM Cortex-A76 şi A55 în configuraţie 2+6, atingând o frecvenţă de 2.05GHz. Accelerarea grafică este lăsată în seama unui GPU din seria Mali-G76, cel mai nou şi puternic nucleu dezvoltat de furnizorul ARM Holdings.

Chip-ul realizat folosind procesul de fabricaţie pe 12 nm include şi un procesor de imagine capabil să gestioneze camere foto cu rezoluţie  de până la 64MP şi accelerator dedicat pentru aplicaţiile care folosesc procesare AI. Pe partea de conectivitate, dispozitivele motorizate  de chip-ul Helio G90 suportă conexiuni 4G LTE la viteze Cat 12 în modul 4×4 MIMO, conexiuni dual 4G VoLTE, conexiuni Bluetooth 5.0 şi Wi-FI AC. Configuraţia poate avea până la 10GB memorie RAM LPDDR4x.

Prezent la evenimentul de lansare organizat de MediaTek, directorul de brand Redmi – Lu Weibing – a anunţat că Xiaomi este primul partener care va lansa un dispozitiv bazat pe chip-ul Helio G90T, acesta urmând să fie disponibil la nivel global. Din păcate, în afara chipsetului folosit, nu sunt disponibile mai multe detalii despre noul dispozitiv.

Interesant este că Xiaomi are deja în portofoliu o serie de succes de telefoane pentru jocuri – Xiaomi Black Shark. Livrat sub brandul Redmi, noul dispozitiv pare o alternativă gândită pentru un raport superior performanţă/preţ, ce nu va concura modele high-end precum ROG Phone II sau nubia Red Magic 3, preţul accesibil fiind principalul său atu.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult