Microsoft: posibil parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea de telefoane Windows Phone

Microsoft: posibil parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea de telefoane Windows Phone

Acum trei ani, când Microsoft a lansat platforma Windows Phone, compania s-a bucurat de sprijinul producătorilor de telefoane HTC, LG şi Samsung, acestora alăturându-li-se, un an mai târziu, şi Nokia. Windows Phone a avut însă nevoie de trei ani ca să dea nişte semne de creştere cât de cât încurajatoare, producătorii descurajaţi implicându-se din ce în ce mai puţin în promovarea acestui sistem de operare.

În aceste condiţii, nu este de mirare că Nokia a acaparat 90 de procente din piaţa Windows Phone, modelele de la HTC, Huawei sau Samsung care mai există pe piaţă mulţumindu-se cu restul de 10 procente. Microsoft va intra în curând în posesia diviziei de telefonie mobilă din cadrul Nokia, însă zvonurile afirmă că acesta nu se va mulţumi doar cu atât, încercând să-şi asigure şi parteneriatul celui mai mare producător de telefoane mobile şi smartphone-uri.

Conform unui zvon pus în circulaţie de Eldar Murtazin, redactorului-şef al site-ului Mobile-review.com, Microsoft încearcă să atragă gigantul Samsung într-un parteneriat care ar trebui să asigure o mai bună susţinere a platformei Windows Phone. În baza acestuia, sud-coreenii ar trebui să dezvolte şi să lanseze mai multe modele de telefoane bazate pe platforma Microsoft, americanii urmând să le ofere un miliard de dolari anual pentru acest lucru.

Scopul parteneriatului şi suma vehiculată sunt familiare, Microsoft având un parteneriat cu Nokia care cuprindea exact aceleaşi clauze şi ajutoare financiare. Acurateţea zvonurilor vehiculate de Eldar Murtazin nu a fost mereu grozavă, însă zvonul pare destul de realist pentru a putea fi considerat şi posibil. Pentru Microsoft, un astfel de parteneriat ar fi benefic din două motive distincte, compania urmând să beneficieze de colaborarea unei companii cu o maşinărie de marketing extrem de eficientă şi să atragă o parte din eforturile concentrate în prezent pe platforma rivală Android.

Rămâne însă de văzut dacă Samsung, cel mai mare producător de telefoane mobil şi liderul incontestabil al pieţei Android, se va lăsa atrasă de acest posibil parteneriat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News