Modu – telefon modular, comportament de cameleon

Modu  – telefon modular, comportament de cameleon

Telefonul Modu este un concept intrat în Cartea Recordurilor deoarece cântăreşte fix 40,1 grame şi măsoară doar 72 x 37 x 7,8 mm. Probabil te întrebi dacă face şi altceva în afară de a suna şi a trimite SMS-uri sau crezi că îţi prezint o jucărioară stupidă. Ei bine, Modu are 1 GB memorie, ştie să redea piese MP3 la difuzor sau căşti, dar şi să le trimită prin Bluetooth.

Modu Phone

Mai mult decât atât, design-ul modular permite schimbarea carcaselor şi interconectarea cu diverse dispozitive electronice: rame foto digitale, playere multimedia sau oricare alte echipamente compatibile. Blaupunkt, Universal Music şi SanDisk l-au luat deja în vizor pe micul magician şi s-ar putea să-i facă o surpriză plăcută cu ocazia lansării, spre sfârşitul anului. Ai citit bine, Modu nu este genul de concept a cărui schiţă ajunge în coşul de gunoi ci va deveni un gadget real. Cel puţin aşa promit Modu Mobile – producătorii.

Modu Phone

Update: O mie de vorbe nu fac cât o prezentare video, dar iată că acum avem şi clip-ul în care se prezintă „transformarea” lui Modu într-un player multimedia, PDA sau platformă de gaming. O prezentare şi mai practică a originalului prototip găsiţi pe Gizmodo.com.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News