Moto Z2 Force are probleme cu zgârieturile pe ecran

01.08.2017
Moto Z2 Force are probleme cu zgârieturile pe ecran

Moto Z2 Force pare să fie un succesor atrăgător al modelelor de anul trecut, oferind designul subţire al lui Moto Z şi ecranul rezistent la şocuri de pe Moto Z Force într-un singur dispozitiv. Se pare însă că mulţi dintre cei care au pus mâna pe noul dispozitiv raportează că ecranul este foarte uşor de zgâriat, chiar şi fără a-l atinge cu obiecte ascuţite sau foarte dure.

Conform celor câţiva utilizatori, chiar şi atingerea mai puternică cu unghia poate zgâria ecranul ShatterShield al telefonului. Lenovo a răspuns la aceste critici spunând că a modificat formula pentru producţia protecţiilor pentru ecran ShatterShield, optând pentru un design „3D” în cazul noului Moto Z2 Force. De asemenea, în testele sale, compania nu a găsit diferenţe de rezistenţă între cele două versiuni, deci probabil că şi Moto Z Force de anul trecut se zgâria la fel de uşor.

Ca soluţie pentru aceste probleme, Lenovo sugerează ca telefonul să fie folosit alături de o protecţie de ecran care să împiedice zgârieturile, întrucât materialul din care este realizată protecţia ecranului din fabrică protejează doar împotriva spargerii în cazul unui şoc. Nu în ultimul rând, modelele care sunt acum în libertate sunt disponibile doar pentru un public foarte restrâns, iar unităţile sunt modele nefinalizate. În teorie, modelele care ajung pe piaţă ar trebui să fie mai bine construite, iar display-urile mai rezistente.

Vom vedea dacă într-adevăr aceasta este situaţia atunci când Moto Z2 Force va ajunge pe piaţă în mod oficial. Cu toate acestea, sunt slabe şanse ca materialul de pe modelul final să fie mai rezistent. Lenovo a ales pentru seria de dispozitive „Force” să protejeze ecranul cu un material din plastic mai moale, care să nu poată fi spart în cazul impactului cu solul sau alte obiecte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult