Motorola pregăteşte Moto E, o versiune mai compactă a apreciatului Moto G

22.04.2014
Motorola pregăteşte Moto E, o versiune mai compactă a apreciatului Moto G

Micul Moto G a devenit cel mai bine vândut smartphone din istoria companiei Motorola în luna februarie a acestui an, terminalul fiind apreciat pentru configuraţia hardware suficient de puternică şi construcţia bună care au fost oferite la un preţ foarte atrăgător. Conform unui zvon provenit din Mexic, compania intenţionează să lanseze un nou model care va păstra caracteristicile apreciate la Moto G, inclusiv preţul redus, dar va fi mai compact şi mai mic: Moto E.

Conform acestui zvon, viitorul Moto E va oferi o carcasă cu o grosime de numai 6,2 milimetri, un progres vizibil de la cei 11,5 milimetri ai modelului Moto G. Preţul acestui telefon ar urma să fie de circa 230 de dolari (2999 pesos), acesta fiind apropiat de preţul actual al modelului Moto G din aceeaşi ţară (circa 2800 pesos).

Carcasa va fi nu doar mai subţire, ci va avea şi dimensiuni frontale mai mici deoarece diagonala ecranului a scăzut la 4,3”. Dincolo de ecranul mai mic cu rezoluţie HD, Moto E va folosi un procesor dual-core cu o frecvenţă de 1,2 GHz (faţă de cel quad-core  de la Moto G), 1 GB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă (faţă de 8 sau 16 GB la Moto G) şi o baterie cu o capacitate de 1900 mAh.

Restul listei de specificaţii mai cuprinde o cameră foto cu senzor de 5 MP, o cameră foto frontală VGA, modem radio 2G/3G Dual SIM şi radio FM.

Viitorul telefon se pare că va debuta în Mexic şi alte ţări din America Latină, la fel ca Moto G. În acest moment nu ştim când şi dacă Moto G va ajunge şi în Europa, de unde cumpărătorii autohtonii l-ar putea procura mai uşor în condiţiile în care Motorola pare să fi uitat în ultimii ani de existenţa României. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News