Motorola RAZR cu ecran pliabil ar putea fi lansat foarte curând

30.09.2019
Motorola RAZR cu ecran pliabil ar putea fi lansat foarte curând

Un smartphone din gama Motorola RAZR, cu ecran pliabil, se zvoneşte de mult timp, însă conform celor mai recente informaţii neoficiale, acest dispozitiv ar putea fi mai aproape decât ne aşteptam. Acum că Samsung Galaxy Fold este deja pe piaţă, iar Huawei va aduce Mate X în China începând cu luna octombrie, se pare că există loc pentru încă o lansare de smartphone cu ecran pliabil. Nu este clar dacă Motorola va reuşi să lanseze noul RAZR în magazine însă, înainte de finalul anului.

Conform CNET, surse apropiate de Motorola sugerează că producătorul american de smartphone-uri se pregăteşte să lanseze noul Motorola RAZR cu ecran pliabil înainte de sfârşitul acestui an. Desigur, această posibilitate nu este ieşită din comun, întrucât am tot auzit informaţii despre acest dispozitiv de aproape un an. Noul RAZR ar trebui să fie livrat cu un ecran pliabil semnificativ mai mic decât cele de pe Fold şi Mate X, dar şi cu un ecran exterior şi mai mic pe partea exterioară.

Brandul RAZR nu a mai fost folosit de mai bine de 10 ani pentru lansarea de smartphone-uri, iar un dispozitiv „cu clapetă” modern, cu tehnologie nouă precum un ecran pliabil, ar putea fi dispozitivul care demonstrează că această categorie de telefoane ar putea avea un viitor. Momentan Galaxy Fold este singurul telefon pliabil de la o companie reputabilă care este la vânzare, iar acesta nu pare să inspire prea multă încredere, întrucât este extrem de fragil şi foarte scump.

Preţul pentru Motorola RAZR se zvoneşte că va fi ceva mai mic, însă tot scump în comparaţie cu dispozitivele tradiţionale, mai ales când luăm în calcul configuraţia hardware zvonită. Vorbim despre un chipset Qualcomm mid-range, un ecran pliabil de 6,2” şi un ecran mai mic la exterior, pentru notificări. Toate acestea ar trebui să coste aproximativ 1.500 de dolari, cu 25% mai puţin decât un Galaxy Fold şi cu aproape 1.000 de dolari mai puţin decât un Huawei Mate X.

Zvonurile iniţiale spuneau că Motorola RAZR ar putea fi lansat în timpul verii, dar deja sezonul cald s-a încheiat, iar subsidiara Lenovo încă nu a venit cu detalii oficiale despre acest dispozitiv. Există şi posibilitatea ca noul RAZR să fie doar anunţat în toamnă şi să vină pe piaţă abia cândva în 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult