Motorola RAZR se lansează foarte curând! Acesta ar putea fi primul telefon pliabil „accesibil”

18.10.2019
Motorola RAZR se lansează foarte curând! Acesta ar putea fi primul telefon pliabil „accesibil”

După aproape un an de zvonuri, Motorola pare să fie gata să prezinte în mod oficial noul său smartphone pliabil din gama RAZR. Încă nu a fost confirmată prezenţa acestui dispozitiv şi nici nu ştim încă cum arată varianta finală (în ciuda leak-urilor care sugerau un design inspirat de originalul V3), însă ştim când ne putem aştepta la veşti despre noul dispozitiv. Compania a anunţat un eveniment de prezentare, care va avea loc luna viitoare.

Motorola a trimis către presa din Statele Unite o invitaţie pentru un eveniment numit „An original unlike any other”. Acesta va avea loc pe data de 13 noiembrie 2019 în Los Angeles, iar GIF-ul care a fost ataşat invitaţiei sugerează că este vorba despre un dispozitiv de tip „clamshell”, cu elemente de design similare cu cele ale lui Motorola RAZR V3.

De fapt GIF-ul pare să fie parte dintr-un clip video mai lung şi surprinde tranziţia de la design-ul vechi, de la începutul anilor 2000, la cel nou, al unui dispozitiv modern, echipat cu cea mai nouă tehnologie de display disponibilă pe piaţă. De altfel, Motorola a vorbit în trecut despre posibilitatea lansării unui smartphone de acest gen, care ar fi trebuit să ajungă în magazine înainte de sfârşitul anului 2019.

Zvonurile de până acum au poziţionat acest model în gama mid-range de specificaţii hardware, cu un chipset Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM şi un acumulator „modest” de 2.730 mAh, cu opţiuni de stocare de 64 sau 128 GB. De altfel, ecranul său pliabil nu va adopta un format foarte mare, fiind un simplu display de 6,2” în diagonală, de dimensiuni normale pentru un smartphone atunci când este deschis. Ba chiar, acesta ar putea să includă un decupaj în partea de sus, pentru camera frontală şi pentru difuzorul de apeluri.

La exterior, Motorola Razr ar putea avea un alt display secundar mai mic, care poate oferi acces la câteva funcţii rapide şi la notificări. Toate acestea vor fi însă mult mai scumpe decât un smartphone obişnuit cu Android. Chiar dacă putem cumpăra în prezent un smartphone cu specificaţii hardware similare la un preţ de sub 400 de dolari, Motorola RAZR este aşteptat la 1.500 de dolari, cu 500 de dolari mai ieftin decât Galaxy Fold de la Samsung şi cu aproape 1.000 de dolari mai ieftin decât Huawei Mate X.

Desigur, Motorola încearcă să ofere un smartphone „cool”, care să fie uşor de înţeles pentru utilizatori, dar totuşi realizat pentru entuziaşti. Hardware-ul nu este tocmai puternic, însă cu siguranţă vei putea realiza majoritatea activităţilor mobile fără să simţi că primeşti o exprienţă de utilizare inferioară. Singurele întrebări despre acest model care ar trebui răspunse ar fi: cât de bună este camera? şi cât de rezistent va fi display-ul pliabil.

Până anul viitor sunt şanse foarte slabe să vedem sticlă flexibilă deasupra ecranelor de pe telefoanele pliabile, deci probabil că şi acest model va trebui utilizat cu multă grijă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult