Mozilla Foundation prezintă primele terminale Firefox OS

Mozilla Foundation prezintă primele terminale Firefox OS

 

După ce ne-a vorbit de mai multe ori despre sistemul de operare Firefox OS, Mozilla a prezentat astăzi şi primele terminale mobile motorizate de acesta. Numite Keon si Peak,  noile terminale mobile sunt dezvoltate de Telefonica şi Geeksphone şi sunt destinate dezvoltatorilor interesaţi de această platformă.

Primul terminal, Keon, nu are specificaţii prea impresionante, însă ambiţiile Moziila Foundation vizează şi pieţele în curs de dezvoltare, unde preţul este un aspect critic.

Keon oferă un ecran de 3,5” cu rezoluţie HVGA, un procesor Qualcomm Snapdragon S1 tactat la 1 GHz, o memorie RAM cu o capacitate de 512 MB şi o stocare internă de 4 GB care poate fi extinsă cu un card MicroSD. Primul terminal Firefox OS oferă modem 2G tri-band şi 3G quad-band, la care se adaugă conectivitatea wireless 802.11n. Pe lista dotărilor mai intră o cameră foto cu senzor de 3 MP, un acumulator cu o capacitate de 1580 mAh, GPS şi accelerometru.

Odată cu acest terminal, Telefonica şi Geeksphone au dezvoltat un al doilea model, ceva mai impresionant din punct de vedere hardware, însă faptul că Mozilla nu a menţionat acest produs ne face să credem ca acesta ar putea apărea ceva mai tărziu.

Peak va oferi un ecran cu diagonală de 4,3”, panou IPS şi rezoluţie qHD, platforma hardware urmând să fie un mult mai puternic chip Qualcomm Snapdragon S4 tactat la 1,2 GHz. Facilităţile de conectare şi de stocare sunt identice, însă Peak va oferi o cameră foto cu senzor de 8 MP şi un partener frontal de 2 MP, bateria făcând şi ea un salt la 1800 mAh.

Mozilla Foundation nu a comunicat preţul acestor terminale, însă acestea urmează să fie lansate în cursul lunii următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News