Neffos X1 şi X1 Max: primele smartphone-uri mid-range premium de la TP-LINK

02.09.2016
Neffos X1 şi X1 Max: primele smartphone-uri mid-range premium de la TP-LINK

Seria de smartphone-uri Neffos de la TP-LINK s-a lansat în România de curând, însă cele trei modele din seria C5 au fost anunţate şi lansate în anumite regiuni încă din primăvara acestui an. Astfel, cu ocazia IFA 2016, TP-LINK îmbogăţeşte noua sa familie de smartphone-uri cu două noi modele, de data aceasta orientate către gama de dispozitive mid-range premium. Acestea vin cu hardware puternic pentru segmentul de piaţă vizat şi sunt realizate din materiale de calitate, renunţând la plasticul modelelor Neffos deja lansate.

Noile modele Neffos poartă numele de X1 şi X1 Max şi sunt amândouă „motorizate” de chipset-ul cu procesor octa-core Helio P10 de la MediaTek. Modelul de bază, X1, va fi însă disponibil în două configuraţii, cu 2 GB RAM şi 16 GB spaţiu de stocare sau 3 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, în timp ce X1 Max porneşte de la configuraţia cu 3 GB/32 GB şi urcă până la 4 GB/64 GB.

Display-ul modelului mai mic măsoară 5” în diagonală şi oferă rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), în timp ce X1 Max beneficiază de un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD. Desigur, şi capacitatea acumulatorilor diferă de la un model la celălalt, unul oferind 2.250 mAh, în timp ce modelul mai mare beneficiază de acumulator de 3.000 mAh.

În rest, ambele smartphone-uri beneficiază de slot-uri pentru cartele microSD de maximum 128 GB, camere foto de 13 şi 5 megapixeli, senzor pentru amprentă şi Android 6.0 pre-instalat. Nu în ultimul rând, ambele modele beneficiază de acelaşi design exterior, cu sticlă Gorilla de la Corning deasupra display-ului şi aluminiu pe partea din spate.

Cu toate că vorbim despre dispozitive din gama mid-range premium, TP-LINK vine cu preţuri neaşteptat de mici pentru aceste variante. Neffos X1 va costa 199 de euro fără contract, în timp ce Neffos X1 Max va costa 249 de euro în configuraţiile de bază. Data de lansare nu a fost dezvăluită, însă compania a sugerat că cele două dispozitive vor ajunge pe piaţă în ultimul trimestru al lui 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult