Noi detalii despre RED Hydrogen One, primul telefon cu display holografic

24.01.2018
Noi detalii despre RED Hydrogen One, primul telefon cu display holografic

Primul smartphone realizat de compania RED, cunoscută până de curând exclusiv pentru camerele sale video profesionale, va debuta în 2018, însă până în prezent nu am primit prea multe detalii despre acesta. Ştiam că este echipat cu primul display „holografic” de pe piaţă şi că poate fi folosit pe post de accesoriu pentru camerele de cinema RED, însă nu ştiam prea multe despre ce hardware se găseşte la interior şi nici când va fi lansat. Angajaţii RED sunt însă dispuşi să vorbească despre telefon chiar înainte ca telefonul să fie dezvăluit în mod oficial.

RED Hydrogen One va debuta abia în vara lui 2018 şi se pare că deja este în plan o lansare alături de operatorii telecom din Statele Unite, un lucru nu tocmai obişnuit pentru un jucător nou de pe piaţa de smartphone-uri. Telefonul are un preţ de listă între 1.200 şi 1.500 de dolari fără contract, deci probabil că disponibilitatea în oferta operatorilor va asigura un preţ redus şi expunere către un public mai larg.

La capitolul hardware, telefonul va beneficia de un display de 5,7” cu rezoluţie QHD, cu panou holografic, care poate tranziţiona dintr-un mod în altul. Modul normal va afişa imagini mai luminoase, în timp ce modul holografic (numit de RED „4V”) va afişa imagini 3D care pot fi văzute fără ochelari, însă acest mod va avea o luminozitate scăzută. Alte caracteristici interesante sunt acumulatorul de 4.500 mAh, chipset-ul Snapdragon 835 (se pare că nu va beneficia de noul 845, care se lansează în curând), un jack pentru căşti, suport pentru două cartele SIM şi un slot microSD.

Desigur, RED Hydrogen One nu va avea un impact foarte mare asupra pieţei de smartphone-uri, fiind un telefon dedicat unui grup foarte bine definit de utilizatori, pasionaţi de filmări, sau care sunt deja utilizatori ale camerelor RED. Faptul că telefonul poate fi folosit ca un display 3D fără ochelari va asigura cel puţin vânzarea către câteva studiouri de filme care filmează în 3D, telefonul putând fi folosit pe post de display folosind conectorul magnetic de pe spate alături de o cameră video. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult