Noi informaţii despre Galaxy S20: ecrane la 120 Hz, camere de 108, 64 şi 48 megapixeli şi până la 16 GB RAM

15.01.2020
Noi informaţii despre Galaxy S20: ecrane la 120 Hz, camere de 108, 64 şi 48 megapixeli şi până la 16 GB RAM

În ultimele câteva zile au apărut noi informaţii despre seria de dispozitive Galaxy S20, care oferă o privire de ansamblu asupra capabilităţilor pe care cele trei noi smartphone-uri le vor oferi. Vorbim despre camerele foto, despre cantitatea de memorie RAM integrată, noile ecrane de frecvenţă înaltă şi chiar un clip video în care apare pentru prima dată un model Galaxy S20+. Nu în ultimul rând, au apărut online şi fundalurile pentru ecran care vor fi integrate în software-ul Galaxy S20, care pot fi descărcate şi aplicate chiar acum pe dispozitivele voastre.

Galaxy S20: sisteme de cameră diferite, în funcţie de model

Am tot auzit informaţii despre prezenţa unui senzor de 108 megapixeli pe gama de dispozitive Galaxy S20, însă cele mai noi informaţii despre camerele acestora sugerează că nu toate vor fi „egale”. În timp ce modelul de top, Galaxy S20 Ultra este aşteptat într-adevăr cu o cameră de rezoluţie foarte înaltă, pe modelele inferioare, camerele ar putea să nu fie atât de mult îmbunătăţite.

Conform Ice Universe, leaker cunoscut de pe Twitter, sistemele de cameră de pe Galaxy S20 vor fi configurate astfel:

Galaxy S20 Ultra: cameră principală de 108 megapixeli, camere secundare de 48 , respectiv 12 megapixeli şi o cameră 3D TOF. Camerele secundare vor folosi lentile zoom 10x şi ultra-wide.

Galaxy S20+: cameră principală de 12 megapixeli şi două camere secundare de 64, respectiv 12 megapixeli (zoom şi ultra-wide) şi o cameră 3D TOF. Senzorul principal va fi un Sony IMX555, în timp ce camerele secundare vor fi bazate pe zenzori ISOCELL proprietari. Camera frontală folseşte senzor de 10 megapixeli Sony IMX374 cu filmare 4K la 60 de cadre pe secundă.

Galaxy S20: cameră principală de 12 megapixeli şi două camere secundare de 64, respectiv 12 megapixeli (zoom şi ultra-wide). Acest model nu integrează cameră Time of Flight.

 

 

Se pare că Samsung preferă să integreze un senzor pentru zoom cu rezoluţie mai mare, pentru a putea face zoom digital fără să piardă prea mult din calitatea imaginilor.

Galaxy S20: ecrane la 120 Hz, dar cu limite

Se pare că Samsung pregăteşte lansarea primelor sale telefoane cu ecrane la 120 Hz, însă la fel ca în cazul dispozitivelor Google Pixel, această funcţionalitate va fi limitată. Vor exista mai multe moduri de funcţionare pentru modelele Galaxy S20, în funcţie de rezoluţie, aplicaţii şi preferinţe. De altfel, software-ul Samsung va avertiza utilizatorii că modul la 120 Hz consumă mai multă baterie.

Imaginile cu software-ul Samsung scăpate pe internet momentan sugerează că telefoanele vor putea fi folosite fie în mod Full HD+ la 60 Hz, un mod economic, care consumă mai puţină energie. Apoi, va exista modul Full HD+ la 120 Hz, care va oferi cea mai fluidă experienţă, dar care va consuma energie în plus. Acest mod va fi însă limitat automat de software, în funcţie de conţinutul afişat şi aplicaţiile utilizate. De exemplu, în aplicaţiile de redare video, frecvenţa va scădea la 60 Hz. În cele din urmă, va exista opţiunea de rezoluţie QHD la 60 Hz. Se pare că Samsung nu va oferi posibilitatea de a folosi ecranul la rezoluţie maximă la 120 Hz.

Galaxy S20: configuraţie hardware de top

Ştim deja că Samsung Galaxy S20 va integra pe întreaga serie procesoare Qualcomm 865 şi Exynos 990, în funcţie de regiune, dar acum ştim din surse greu de verificat, şi la ce să ne aşteptăm pentru restul componentelor hardware.

Pentru modelul Galaxy S20 Ultra, compania va oferi opţiuni de stocare 128, 256 şi 512 GB de stocare interncă, cu suport pentru card microSD de până la 1 TB. De asemenea, telefonul va fi livrat în variante cu 12 sau 16 GB memorie RAM. Acest model va fi livrat cu baterie de 5.000 mAh şi încărcare la 45W.

 

 

Modelele S20+ şi S20 standard ar putea fi livrate în schimb cu „doar” 12 GB memorie RAM, fără opţiune de 16 GB, cu baterii de 4.500, respectiv 4.000 mAh şi încărcare rapidă. Nu este clar dacă acestea vor păstra slot-ul microSD. Cert este că niciun model nu va integra un jack pentru căşti.

Galaxy S20: noi fundaluri pentru ecran

În cele din urmă, cele mai recente „leak-uri” despre Galaxy S20 reprezintă o colecţie de fundaluri pentru ecran, care vor fi pre-instalate pe telefoane. Le puteţi descărca de pe Android Authority.

Lansarea seriei de telefoane Samsung Galaxy S20 va avea loc pe 11 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult