Nokia 6212 Classic va ţine locul cardurilor şi biletelor de autobuz

Nokia 6212 Classic va ţine locul cardurilor şi biletelor de autobuz

Nokia 6212 Classic

Nu au trecut nici două săptămâni de când Nokia a scos pe piaţă patru telefoane simple şi accesibile ca preţ, iar acum unul nou (Nokia 6212 Classic) vine să potolească setea ahtiaţilor după dispozitive de comunicare. De această dată, avem de a face cu un terminal 3G mainstream dotat în premieră cu tehnologie NFC (Near Field Communication), similară Bluetooth, dar care permite autentificarea prin unde radio (RFID).

Mai exact, Nokia 6212 te va ajuta în viaţa de zi cu zi, fie că-l utilizezi la taxarea unei călătorii cu autobuzul, îţi plăteşti facturile sau faci cumpărături în Mall. De asemenea, ca şi tehnologia Bluetooth, NFC se poate utiliza la transferul informaţiilor între două dispozitive compatibile. În viitor, telefoanele cu NFC vor putea comunica date terminalelor înzestrate cu Bluetooth versiunea 2.1 şi invers. Singurul dezavantaj al tehnologiei NFC este că undele radio sunt trimise pe distanţe foarte mici, de maximum 20 cm.

Nokia 6212 Classic nu se limitează doar la atât. Telefonul cu ecran de 2 inch QVGA ştie să facă poze la 2 MP, să recepţioneze posturi FM şi să redea muzică din memoria internă sau de pe cardurile microSD. Apariţia lui în magazine este preconizată în semestrul trei al anului 2008. Ţările vizate sunt cele de pe bătrânul continent, dar şi Asia. Preţul terminalului a fost stabilit la valoarea de 200 de Euro, fără taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News