Nokia E90 se mişcă greu, finlandezii privesc departe

Nokia E90 se mişcă greu, finlandezii privesc departe

Nokia E90 se distribuie încet şi nesigur. Săptămâna asta, în Finlanda, apoi în Indonezia, iar spre sfarsitul lui august va ajunge şi in Suedia. Antti Vasara, managerul general pe partea de dispozitive mobile, a declarat că motivul pentru care E90 se “târăşte” pe piaţă este dificultatea producerii în cantităţi mari.

Telefonul este foarte complex, asta ştim. Ce nu cunoaştem este că mişcarea lentă reprezinta o strategie avansată. Nokia joacă defensiv şi asteaptă impactul iPhone şi LG Prada. Antti Vasara subtilizează că Nokia nu este entuziasmată de ecranele touchscreen, conform unor teste majoritatea utilizatorilor preferând tastatura şi joystick-ul. De asemenea, oamenii se acomodeaza greu sau nu sunt dispuşi să folosească telefoane cu design-uri noi. Concluzia? “Din aceasta cauză Nokia E70 nu se vinde bine”.

Sunt sigur că E90 va avea partea lui, dar oare la superlativ? În opinia mea, succesul este echivalent cu a atrage noi clienti, nu consider progres păstrarea vechilor adepţi ai telefoanelor bussiness de la Nokia. Pentru consolidarea poziţiei de lider, finlandezii ne “ameninţă” cu o nouă serie de dispozitive cu totul speciale, dar abia la anul.

Nokia E90 and other bussiness devices

Urmărește Go4IT.ro pe Google News