Telefoanele Nokia N8, victimele defectării premature ?

19.11.2010
Telefoanele Nokia N8, victimele defectării premature ?

După ce a pornit iniţial ca un simplu zvon, conform căruia telefoanele Nokia N8 ar suferi de pe urma unor probleme de fiabilitate ce duc la defectare prin supraîncălzirea unor componente, pe forumurile de discuţii încep să apară tot mai mulţi utilizatori care au probleme cu aceste telefoane Nokia.

Pe un astfel de forum, zeci de utilizatori din Malaezia şi Marea Britanie caută soluţii pentru probleme aparent identice. Se pare că după o vreme unele telefoane Nokia N8 refuză să mai pornească, aparent fără nici un motiv. Problemele par să fie legate de anumiţi senzori din interiorul telefonului, care se defectează prin supraîncălzire în timpul sesiunilor de încărcare a bateriei. Câţiva utilizatori nefericiţi de pe forumul Nokia Support, au recurs chiar la a-şi pune telefonul Nokia N8 în frigider, în speranţa că astfel îşi vor remedia singuri problema.

Momentan Nokia nu a dat nici un răspuns concret pentru problemele utilizatorilor, în afara unei sugestii de a ţine apăsat butonul Power timp de opt secunde pentru a forţa pornirea telefonului, soluţie care din păcate nu funcţionează.

Nu este clar în acest dacă problemele raportate semnalizează doar incidente izolate, sau o problemă de natură hardware a telefoanelor Nokia N8 ce va da multe bătăi de cap companiei producătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News